Αίγυπτος: Σοκάρουν τα βασανιστήρια που υπέστη ο Ιταλός φοιτητής

Αίγυπτος: Σοκάρουν τα βασανιστήρια που υπέστη ο Ιταλός φοιτητής

Ο 28χρονος Τζούλιο Ρεγκένι πραγματοποιούσε έρευνα σχετικά με τα ανεξάρτητα συνδικάτα στην Αίγυπτο και έγραψε άρθρα επικριτικά για την κυβέρνηση του προέδρου Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι

Το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι η έρευνά του για τον θάνατο ενός ιταλού φοιτητή, το πτώμα του οποίου βρέθηκε σ’ ένα χαντάκι στο Κάιρο και έφερε σημάδια από βασανιστήρια, οδήγησε σε αρκετά ενδεχόμενα, στα οποία περιλαμβάνονται κίνητρα εγκληματικά ή εκδίκησης.

Ο 28χρονος Τζούλιο Ρεγκένι πραγματοποιούσε έρευνα σχετικά με τα ανεξάρτητα συνδικάτα στην Αίγυπτο και έγραψε άρθρα επικριτικά για την κυβέρνηση του προέδρου Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι.

«Η έρευνα οδηγεί σε αρκετά ενδεχόμενα, περιλαμβανομένων αυτών της εγκληματικής δραστηριότητας ή της επιθυμίας για εκδίκηση εξαιτίας προσωπικών λόγων, ιδιαίτερα καθώς ο Ιταλος είχε πολλές σχέσεις με ανθρώπους στην περιοχή όπου ζούσε και όπου σπούδαζε», αναφέρει το υπουργείο σε δήλωσή του που μεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA.

Στη δήλωση δεν αναφέρεται ως ενδεχόμενο η ανάμειξη των δυνάμεων ασφαλείας, όπως είχαν εικάσει πολλά αιγυπτιακά, ιταλικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Οργανώσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων κατηγορούν το αιγυπτιακό υπουργείο Εσωτερικών για εκτεταμένες καταχρήσεις, κατηγορίες που το υπουργείο αρνείται.

Υψηλόβαθμη πηγή στις αιγυπτιακές ιατροδικαστικές αρχές είπε στο Ρόιτερς ότι ο Ρεγκένι, που φοιτούσε στο βρετανικό πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, είχε επτά σπασμένα πλευρά, σημάδια από ηλεκτροσόκ στο πέος του, τραύματα σ’ όλο το σώμα του και εγκεφαλική αιμορραγία.

Μια δεύτερη νεκροψία στην Ιταλία «μας έφερε αντιμέτωπους με κάτι απάνθρωπο, κάτι ζωώδες», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Sky News 24 ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο.ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια