Ακόμα υπό κατάληψη το κτήριο του Πολυτεχνείου

Ακόμα υπό κατάληψη το κτήριο του Πολυτεχνείου

Συνεχίζει την κατάληψη η ομάδα αναρχικών από το απόγευμα της Δευτέρας, του κτιρίου Γκίνη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Η ομάδα αναρχικών – αντεξουσιαστών που το κατέλαβε, έδωσε ανακοίνωση εξηγώντας τη συμπαράσταση/στήριξη των προσφύγων πρόσφυγες που βρίσκονται δίχως κατάλυμα στην πλατεία Βικτωρίας.

«Το απόγευμα της Δευτέρας, ύστερα από πρωτοβουλία της κατάληψης Θεμιστοκλέους 58 και σε συνεργασία με αλληλέγγυες/ους, καταλάβαμε το κτίριο Γκίνη στο Πολυτεχνείο προκειμένου να στεγαστούν σε αυτό οικογένειες μεταναστών που αυτήν τη στιγμή βρίσκονται στοιβαγμένες στην πλατεία Βικτωρίας. Καλούμε ομάδες, συλλογικότητες και άτομα να στηρίξουν έμπρακτα την κατάληψη ώστε να τη μετατρέψουμε σε κέντρο αγώνα ενάντια στα κράτη και στα σύνορά τους. Αμεση δράση ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο!».

Για την κατάληψη μίλησε με αιχμηρό τρόπο και ο καθηγητής του ΕΜΠ Γεώργιος Γκαζέτας, λέγοντας ότι οι καταληψίες είναι άσχετοι με τον χώρο του πανεπιστημίου και πως, υπό την απειλή βίας, κρατούν έξω από τον χώρο του Πολυτεχνείου την πανεπιστημιακή κοινότητα.
Στο κτίριο Γκίνη στεγάζονται περίπου 70 άτομα, κατά κύριο λόγο οικογένειες με παιδιά. Το θέμα χειρίζεται η πρυτανική αρχή, ενώ οι πανεπιστημιακοί του ΕΜΠ είναι διχασμένοι. Πλέον τα μαθήματα της σχολής πραγματοποιούνται  στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου.Σχόλια