Ακόμη και 3 δισ. ευρώ τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις μέσα στο 2016, εκτιμά ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ

Ακόμη και 3 δισ. ευρώ τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις μέσα στο 2016, εκτιμά ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ

Ότι η συζήτηση και η δημιουργία του νέου υπερ-ταμείου δε θα επηρεάσει καθόλου τις αποκρατικοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη, τονίζοντας ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, μέσα στο 2016 τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις μπορούν να φτάσουν ακόμη και τα 3 δισ. ευρώ.

Με αυτή του τη δήλωση, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ανέβασε τον πήχη της απόδοσης των αποκρατικοποιήσεων περίπου κατά ένα δισ. ευρώ, σε σχέση με τα όσα αναφέρει ο προϋπολογισμός, συνδέοντας, ωστόσο, την πρόβλεψή του περί εσόδων με τρεις προϋποθέσεις: την επιτυχή ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, την αλλαγή στους όρους της σύμβασης για την αξιοποίηση του Ελληνικού, αλλά και τους όρους επέκτασης της σύμβασης παραχώρησης του «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Παράλληλα, ο κ. Πιτσιόρλας υποστήριξε ότι θα προχωρήσουν κανονικά οι αποκρατικοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν μέσα στο 2016, ενώ έκανε λόγο για άμεση υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη γερμανική Fraport. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η σύμβαση αυτή αναμένεται να υπογραφεί ενδεχομένως και αύριο.

Αναφερόμενος στο Ελληνικό, ο κ. Πιτσιόρλας μίλησε για επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης με στόχο να αλλάξουν οι όροι, τόσο για το τίμημα όσο και για τον τρόπο καταβολής του.

Σε ό,τι αφορά στον ΟΛΠ, η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών παρατείνεται έως τις 21 Δεκεμβρίου, από 15 Δεκεμβρίου που ήταν αρχικά.

Σημειώνεται τέλος ότι στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Πιτσιόρλας τάχθηκε ανοικτά υπέρ της απορρόφησης και του ΤΑΙΠΕΔ αλλά και του ΤΧΣ από το νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων, προκειμένου τα χρήματα που θα εξασφαλιστούν να μη διατεθούν εξολοκλήρου για τη μείωση του χρέους, αλλά μέρος αυτών να κατευθυνθεί και για την τόνωση της ανάπτυξης.Σχόλια