Αλ. Τσίπρας: Πείτε ‘’όχι’’ στα τελεσίγραφα, αλλά και στον διχασμό – Δικαίωση για εμάς η έκθεση του ΔΝΤ για το χρέος

Αλ. Τσίπρας: Πείτε ‘’όχι’’ στα τελεσίγραφα, αλλά και στον διχασμό – Δικαίωση για εμάς η έκθεση του ΔΝΤ για το χρέος

«Σας καλώ να πείτε ‘’όχι’’ τα τελεσίγραφα, αλλά ‘’όχι’’ και στον διχασμό», τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, λίγα λεπτά μετά τις 16:00, σε νέο μήνυμα που απηύθυνε προς τον ελληνικό λαό, εν όψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, επεσήμανε για άλλη μία φορά, ότι την Κυριακή δεν κρίνεται η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη, «αλλά το αν υπό το κράτος των εκβιασμών θα αποδεχθούμε τη συνέχεια μιας πολιτικής, το αδιέξοδο της οποίας ομολογούν τώρα και οι δανειστές της, αν θα συναινέσουμε στον αργό θάνατο της οικονομίας και στην εξαθλίωση της κοινωνίας, αν θα αποδεχθούμε να μειώσουμε τις συντάξεις για να ξεπληρώνουμε ένα μη βιώσιμο χρέος».

Ακόμα, ο κ. Τσίπρας έκανε αναφορά και στην έκθεση του ΔΝΤ που επιβεβαιώνει ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, και πως ο μόνος τρόπος για να καταστεί βιώσιμο είναι να κουρευτεί κατά 30% και να δοθεί 20ετής περίοδος χάριτος, λέγοντας ότι αυτή η έκθεση αποτελεί μεγάλη δικαίωση για την κυβέρνηση.

Ωστόσο, τόνισε ότι αυτή η θέση όμως δεν παρουσιάστηκε ποτέ από την πλευρά των δανειστών στην ελληνική πλευρά.

«Η έκθεση του ΔΝΤ δικαιώνει την επιλογή μας να μην αποδεχτούμε μια συμφωνία που παρακάμπτει το ζήτημα του χρέους» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι «ο βασικός εμπνευστής του μνημονίου επιβεβαιώνει ότι η πρόταση που μας δίνεται δεν οδηγεί σε έξοδο από την κρίση».

Ακόμα, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα κατά του διχασμού, τονίζοντας ότι «Τη Δευτέρα δε θα έχουμε τίποτα απολύτως να μας μας χωρίζει», και λέγοντας ότι λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες πρέπει όλοι και όλες να επιδείξουμε υπευθυνότητα, να σεβαστούμε τις αντίθετες απόψεις, και ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε το κοινό μας μέλλον.

«Σας καλώ να πείτε ‘’όχι’’ στα τελεσίγραφα, στους εκβιασμούς στην εκστρατεία του φόβου, άλλα ‘’όχι’’ και στον διχασμό, ‘’όχι’’ και σε όσους σπείρουν τον πανικό, σας καλώ να αποφασίσετε για μια όρθια και περήφανη Ελλάδα σε μια αλληλέγγυα Ευρώπη», τόνισε ο κ. Τσίπρας.Σχόλια