Αλ. Τσίπρας: Στρατηγικής σημασίας οι σχέσεις Ελλάδας – Κίνας

252 1

Στρατηγικής σημασίας χαρακτήρισε τις σχέσεις Ελλάδας-Κίνας ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια δηλώσεων του στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Κίνα.

Με την τελετή υποδοχής, μπροστά από το Λαϊκό Κογκρέσο, στην πλατεία Τιέν Αν Μεν στο Πεκίνο, ξεκίνησε το επίσημο σκέλος της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στην Κίνα.

Παρουσία του Κινέζου ομολόγου του, Λι Κετσιάνγκ, πραγματοποιήθηκε η ανάκρουση των εθνικών ύμνων των δύο χωρών, ενώ στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας και ο Λι Κετσιάνγκ επιθεώρησαν τιμητικό άγημα από άνδρες και γυναίκες του στρατού και της αεροπορίας της Κίνας.

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Λαϊκού Κογκρέσου, Γιανγκ Ντεγιάνγκ. Κατά τη συνάντηση, ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε τη στρατηγική σημασία της σχέσης Ελλάδας-Κίνας. «Η σχέση μας με την Κίνα είναι ένα ποδήλατο. Η μία ρόδα είναι η οικονομική συνεργασία και η άλλη, η συνεργασία στον πολιτισμό και την παιδεία. Εμείς είμαστε οι ποδηλάτες που θα αναπτύξουμε τις δύο χώρες μας», είπε.

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε ακόμη ότι η επίσκεψή του στην Κίνα συμπίπτει με τη χρονική στιγμή που η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση και επιδιώκει να αποτελέσει πόλο σταθερότητας, ανάπτυξης και προώθησης των πολιτιστικών αξιών και του ανθρωπισμού.

Όπως ανέφερε, οι σχέσεις της Ελλάδας με την Κίνα αναπτύσσονται σε αμοιβαία επωφελή βάση. «Η Κίνα έχει ως στρατηγικό στόχο την πολιτική της «μίας ζώνης, ενός δρόμου», η Ελλάδα έχει ως στόχο την ανάπτυξη της σε όλους τους τομείς. Η Κίνα έχει θέσει ως στρατηγικό στόχο την αναζωογόνησή της και από την πλευρά της, η Ελλάδα έχει στόχο την εθνική της αναγέννηση έως το 2021», παρατήρησε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Λαϊκού Κογκρέσου τόνισε ότι η Κίνα είναι η κοιτίδα του ανατολικού πολιτισμού και η Ελλάδα του δυτικού, για να συμπληρώσει ότι οι σχέσεις των δύο χωρών προχωρούν ιδιαίτερα δυναμικά.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο όρισε ο Αλέξης Τσίπρας μετά το Eurogroup



Join the Conversation

1 comment

  1. Championsblog.net » Μπάσκετ: Εύκολη νίκη της Ελλάδος – Συνέτριψε 78-53 το Ιράν Απάντηση

    […] Ελλάδα με την νίκη της 78-53 επί του Ιράν στο «PalaOlympico» στο […]