Αλ. Τσίπρας: θα ξαναστήσουμε την Ελλάδα με κάθε τρόπο στα πόδια της

108 0

Για στρατηγικό αδιέξοδο της Νέα Δημοκρατία και όλων των δυνάμεων που συγκρότησαν το κίνημα Μένουμε Ευρώπη μίλησε στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή  ο πρωθυπουργός.

Η στρατηγική τους είναι να λένε ότι οδηγούμε στα βράχια τη χώρα από τη μια και ότι υποχωρούμε στις απαιτήσεις των δανειστών από την άλλη ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Η αντιπολίτευση στερείται προτάσεων, είπε ο κ Τσίπρας. Όπως είπε  η αξιωματική αντιπολίτευση στερείται στοιχειώδους εναλλακτικής πρότασης και απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη του είπε ότι «κινδυνεύετε να κάνετε την ΝΔ κόμμα διαμαρτυρίας».

Επι δεκαετίες τα ασφαλιστικά ταμεία λεηλατήθηκαν και η αντιπολίτευση λέει το μύθο ότι το ασφαλιστικό εξόκειλε από μια κυβέρνηση που διαπραγματεύεται.

Ζητώντας εκλογές χωρίς εναλλακτική πρόταση ο καθένας από εμάς μπορεί να καταλάβει τον λόγο που τις ζητάτε, είπε ο κ. Τσίπρας. Μάλλον έχετε καημό να σωθούν κάποιοι φίλοι σας που έχουν διώξεις κάποιοι καναλάρχες που βλέπουν το σύστημα διαπλοκής να καταστρέφεται, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Θα σπάσουμε το απόστημα της διαπλοκής και θα ξαναστήσουμε την Ελλάδα με κάθε τρόπο στα πόδια της, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η συμφωνία παρά το γεγονός ότι είναι δύσκολη μπορεί για πρώτη φορά να υλοποιηθεί, τόνισε ο πρωθυπουργός.Δεν θα περικόψουμε ούτε ένα ευρώ της κύριες συντάξεις εφαρμόζοντας τις δεσμεύσεις μας τόνισε .

Όσοι μας κατηγορούν για φορο-λαίλαπα ψήφιζαν και με τα δυο χέρια μέτρα 62 δισεκατομμυρίων ευρώ, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ασφαλιστικό σύστημα που θα εγγυάται σύνταξη για όλους τους Έλληνες με κοινωνική δικαιοσύνη, μίλησε ο πρωθυπουργός αναφέροντας ότι για το 92,5% των συνταξιούχων δεν κόβεται ούτε ένα ευρώ.Join the Conversation