Αλάσκα: Σκιέρ επιβιώνει πτώσης 535 μέτρων, χωρίς γρατζουνιά! (video)

Αλάσκα: Σκιέρ επιβιώνει πτώσης 535 μέτρων, χωρίς γρατζουνιά! (video)

Ένα βίντεο με εικόνες που κόβουν την ανάσα, έδωσε στη δημοσιότητα η Teton Gravity Research, στο οποίο παρακολουθούμε έναν επαγγελματία σκιέρ να επιβιώνει πτώσεις 535 μέτρων από χιονισμένη πλαγιά στην Αλάσκα.

Οι συνεργάτες του πρωταγωνιστή του βίντεο, Ίαν Μάκιντος, καταγράφουν το ατύχημα από την πρώτη έως την τελευταία στιγμή, ενώ μάλιστα, από το μικρόφωνο που φορούσε ο βετεράνος σκιέρ, ακούγεται η αγωνία του κατά την πτώση!

Αναλυτικότερα, ο Καναδός επαγγελματίας σκιέρ είχε μελετήσει καλά τη συγκεκριμένη διαδρομή του βουνού Νεακόλα, και η κατάβαση ήταν προγραμματισμένο να βιντεοσκοπηθεί στο πλαίσιο των γυρισμάτων μία αθλητικής ταινίας για την Teton Gravity Research.

Ωστόσο, ο Μάκιντος έχασε την ισορροπία του σε μία από τις πρώτες κιόλας στροφές, πέφτοντας σε χαντάκι βάθους ενάμισι μέτρου από το οποίο βγήκε στροβιλιζόμενος, έχοντας το ένα του πέδιλο.

Η πτώση του διήρκησε περίπου ένα λεπτό, αλλά όπως δήλωσε αργότερα ο ίδιος, σε εκείνον φάνηκε «μια ολόκληρη αιωνιότητα».

Τελικά, όταν τα σωστικά συνεργεία έφτασαν στη βάση της πλαγιάς, ο Καναδός είχε ήδη σηκωθεί όρθιος έχοντας μόνο μερικούς μώλωπες από το ατύχημα.

Μάλιστα δύο μέρες μετά, ήταν και πάλι στην κορυφή της πίστας έτοιμος να κατέβει, επιτυχώς αυτή τη φορά, τη διαδρομή!

Ο Μάκιντος εκτιμά πως σώθηκε χάρη στον αερόσακο του σακιδίου του, που μετρίασε τη σφοδρότητα των χτυπημάτων.

Σημειώνεται ότι το ατύχημα συνέβη τον Απρίλιο αλλά αυτή είναι πρώτη φορά που η Teton Gravity Research έδωσε στη δημοσιότητα το υλικό.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:Σχόλια