Αλεξανδρούπολη: Εξαρθρώθηκε σπείρα που προωθούσε παράνομα μετανάστες

Αλεξανδρούπολη: Εξαρθρώθηκε σπείρα που προωθούσε παράνομα μετανάστες

Στο πλαίσιο της επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης και το απόγευμα της Παρασκευής στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου και σε χωριό της Ξάνθης, με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Γενισέας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, τα δύο μέλη της σπείρας, ηλικίας 37 και 49 ετών.

Λίγο πιο κάτω, ο δράστης ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζή, πλην όμως συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι προωθούσε με αυτό, παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, 12 υπηκόους Συρίας.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 37χρονος μαζί με τους άλλους τρεις δράστες, συνέστησε εγκληματική οργάνωση, η οποία είχε δομημένη και διαρκή δράση, διακριτούς ρόλους και σκοπό τη μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας.

Διευθύνοντα ρόλο στην οργάνωση είχε ο 49χρονος, ο οποίος αφού ερχόταν σε επαφή με άγνωστα μέχρι στιγμής μέλη της, στη συνέχεια καθοδηγούσε τους άλλους τρεις δράστες στο σημείο παραλαβής των αλλοδαπών.

Ακολούθως, ο 49χρονος και δύο από τα μέλη της οργάνωσης επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, το οποίο προπορευόταν από το όχημα που μετέφερε τους μη νόμιμους αλλοδαπούς στην ενδοχώρα, λειτουργώντας ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού.

 Σχόλια