Αλεξανδρούπολη: Στρατιωτικοί συμμετείχαν σε καρτέλ ναρκωτικών!

Αλεξανδρούπολη: Στρατιωτικοί συμμετείχαν σε καρτέλ ναρκωτικών!

Ένας ειδικός φρουρός, ένας εποχικός πυροσβέστης, ένας φοιτητής ιατρικής, ιδιοκτήτες μπαρ και καταστημάτων εστίασης συμπεριλαμβάνονται στους περισσότερους από 70 κατηγορουμένους του «καρτέλ» της Αλεξανδρούπολης, το οποίο διακινούσε ποσότητες κοκαΐνης και ινδικής κάνναβης προερχόμενες από Βουλγαρία και Αλβανία, στη Βόρεια Ελλάδα και τα νησιά της Σαντορίνης και της Μυκόνου.

Ειδικότερα, η αστυνομική επιχείρηση έλαβε χώρα το τελευταίο 48ωρο στον Έβρο και σε άλλες περιοχές στην Ελλάδας, όπου συνελήφθησαν 31 άτομα για εμπλοκή σε κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών, ενώ εμπλεκόμενα φαίνονται περισσότερα από 70 άτομα.

Τουλάχιστον 10 άτομα παραπέμπονται στον εισαγγελέα με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα όπως ένταξη σε εγκληματική οργάνωση ενώ κάποιοι μόνο για χρήση ναρκωτικών. Λόγω έλλειψης χώρου στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, αρκετοί κρατούμενοι φυλακίσθηκαν σε άλλους χώρους.

Η έρευνα η οποία ξεκίνησε πριν από 7-8 μήνες με τη συμμετοχή ανδρών της ασφάλειας και τη συνεργασία εισαγγελέων πολλών περιοχών οδήγησε στην κατάσχεση: χρηματικών ποσών, ναρκωτικών, οχημάτων, όπλων και αρχαίων αντικειμένων.

Πολλά από τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι πολύ γνωστά ονόματα της Αλεξανδρούπολης με έντονη κοινωνική παρουσία, κυρίως λόγω της παρουσίας τους σε καταστήματα εστίασης.Σχόλια