Αλεξανδρούπολη: Το οπλοστάσιο με τις 239.000 σφαίρες, 22 όπλα – ΦΩΤΟ

Αλεξανδρούπολη: Το οπλοστάσιο με τις 239.000 σφαίρες, 22 όπλα – ΦΩΤΟ

Περισσότερες από 240.000 σφαίρες, τέσσερα τουφέκια και 18 πυροβόλα όπλα είχαν στην κατοχή τους οι τρεις Βρετανοί Ιρακινής καταγωγής που συνελήφθησαν σε δύο διαφορετικές επιχειρήσεις της αστυνομίας και του λιμενικού στην Αλεξανδρούπολη.

Οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις δύο υπηρεσίες δείχνουν ότι τα τρια άτομα στα τροχόσπιτα με τα οποία μετακινούνταν είχαν κρύψει ένα κανονικό οπλοστάσιο.

Αρχικά συνελήφθησαν δύο Βρετανοί ηλικίας 35 και 36 ετών το απόγευμα του Σαββάτου έπειτα από σχετικό έλεγχο που έγινε στο τροχόσπιτό τους στην περιοχή του Φάρου κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης. Η σύλληψη από τους λιμενικούς έγινε με τη συνεργασία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών καθώς οι δύο Βρετανοί είχαν μπει από καιρό στο στόχαστρο των αρχών.

Μετά από παρακολούθηση πολλών ημερών και αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίστηκαν οι δύο άνδρες στο χώρο στάθμευσης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, μέσα σε ΙΧ με συρόμενο τροχόσπιτο.

Στην έρευνα, βρέθηκαν κρύπτες μέσα στο τροχόσπιτο, στις οποίες εντοπίστηκαν:

α) δεκαοκτώ (18) πυροβόλα όπλα ραβδωτής κάννης με ένα γεμιστήρα έκαστο, εκ των οποίων τα έξι (06) έφεραν προσαρμοσμένα κλείστρα, ενώ τα υπόλοιπα δώδεκα (12) έφεραν τα κλείστρα εντός έτερης συσκευασίας,

β) είκοσι επτά χιλιάδες διακόσια πενήντα (27.250) φυσίγγια διαμετρήματος 22 χιλιοστών (22mm),

γ)  δώδεκα χιλιάδες πεντακόσια (12.500) φυσίγγια διαμετρήματος 5,5 χιλιοστών (5,5mm).

Επίσης, οι δύο συλληφθέντες είχαν πάνω τους μετρητά- ευρώ, δολάρια, λίρες Τουρκίες και δηνάρια Ιράκ- και επτά κινητά τηλέφωνα.Σχόλια