Αλέξη, τα έμαθες τα νέα;

Αλέξη, τα έμαθες τα νέα;

Του Κυριάκου Κορωναίου

Είναι πλέον γεγονός… Μια από τις μεγαλύτερες και μαζικότερες κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών, πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη σε ολόκληρη τη χώρα. (4/2). 

Η Ελλάδα έδειξε πως μπορεί να συστρατευθεί τις δύσκολες ώρες και να πει ένα μεγάλο ΟΧΙ προς αυτούς που κυβερνούν τη χώρα με ψέματα. Θα μπορούσαμε να πούμε πως το «όχι» του δημοψηφίσματος, πήρε σάρκα και οστά σήμερα από το λαό, ο οποίος το είχε ψηφίσει το καλοκαίρι, ωστόσο είδε την απόφασή του να αλλάζει με συνοπτικές διαδικασίες.

Η σημερινή απεργία, η οποία συνδυάστηκε με πορείες και μπλόκα σε όλη την επικράτεια δεν έγινε μόνο για το ασφαλιστικό. Έγινε για να σημάνει την αρχή του τέλους της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία όχι μόνο δεν πραγματοποίησε αυτά που είχε υποσχεθεί και της έδωσαν την εξουσία, αλλά υποδούλωσε ακόμη περισσότερο τους πολίτες αυτής της χώρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα πήρε το… μήνυμα και ήταν πολύ ηχηρό. Την ίδια στιγμή που ο Alexis βρισκόταν στο Λονδίνο για να συνομιλήσει με τη γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, στο περιθώριο των εργασιών της διεθνούς Διάσκεψης Δωρητών για τη Συρία, η Ελλάδα ήταν ένα καζάνι που έβραζε.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η προσφυγική κρίση, καθώς και οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αθήνα και η πορεία του ελληνικού προγράμματος. Ένα πρόγραμμα που δεν σκίστηκε, μια διαπραγμάτευση που δεν τελείωσε ποτέ, οδηγώντας τον ελληνικό λαό στην πλήρη απαξίωση. Την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός της χώρας αποκαλείται ανόητος από τον υπουργό οικονομικών της Γερμανίας και γίνεται… καρνάβαλος στην Κολωνία, χάνει και το παιχνίδι που του έδωσε την εξουσία… Χάνει το παιχνίδι με τους ίδιους του τους ψηφοφόρους, οι οποίοι αισθάνονται πλέον προδομένοι.

tsipras_kolonia_533_355

Oι σημερινές μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις

Στους δρόμους βγήκαν σήμερα χιλιάδες διαδηλωτές προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση. Οι πορείες που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας ήταν ογκώδεις, με περισσότερα από 100.000 άτομα να  συμμετέχουν σε αυτές, ενώ μεγαλειώδεις ήταν και οι συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

«Αλέξη, πόσο θα δουλέψω ακόμη;» αναρωτιέται η ηλικιωμένη νοσηλεύτρια με το μπαστούνι στην εικόνα που είναι τυπωμένη στο μπαλόνι.

 

Το λιμάνι δεν είναι προς πώληση (γραμμένο στα Κινέζικα).

 

«Υπουργός ανεργίας και κοινωνικής ανασφάλειας».

«Τη συνταγή του μνημονίου οι φαρμακοποιοί δεν θα την εκτελέσουν».

«Τα μέτρα της κυβέρνησης βλάπτουν σοβαρά την υγεία».

Υ.Γ: Αλέξη τα έμαθες τα νέα, μάλλον πάμε σε εκλογές… Και μάλλον θα τις χάσεις, γιατί τρίτη φορά δύσκολα να την πατήσει κάποιος…

 

 

 Σχόλια