Αλεξιάδης: Δεν είχα καμία σχέση με τους δημοσιογράφους – εκβιαστές

Αλεξιάδης: Δεν είχα καμία σχέση με τους δημοσιογράφους – εκβιαστές

Την ανάγκη πλήρους διερεύνησης της υπόθεσης των εκβιαστών δημοσιογράφων τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, σε δήλωσή του με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση, καθώς αυτό αναφέρεται στη δικογραφία.

Ο κ. Αλεξιάδης επισημαίνει ότι «Δεν είχα καμία σχέση με τους συγκεκριμένους κυρίους και στις αρμοδιότητές μου δεν υπάρχει διαχείριση κονδυλίων για διαφήμιση ή άλλα ανάλογα έξοδα», ενώ, μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι ζήτησε τη διενέργεια προανακριτικής εξέτασης, για τυχόν σχέση των δημοσιογράφων που κατηγορούνται για εκβιασμούς με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση του κ. Αλεξιάδη:

«Αυτά που αποκαλύπτονται από τη δικογραφία (που έχει δημοσιοποιηθεί) για δημοσιογράφους που κατηγορούνται για τα αδικήματα της εκβίασης και της σύστασης εγκληματικής συμμορίας, αναδεικνύουν μια σκοτεινή και δυσώδη περιοχή δράσεων, η οποία πρέπει να διερευνηθεί πλήρως από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές. Είναι ευθύνη όλων μας, αλλά κυρίως των έντιμων δημοσιογράφων, να μην επιτρέψουμε τέτοια φαινόμενα να κυριαρχήσουν στην ενημέρωση και στην πολιτική ζωή.

Σε ότι αφορά την εμπλοκή του ονόματός μου στην όλη υπόθεση ΔΗΛΩΝΩ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΤΙ:

1.Δεν είχα καμία σχέση με τους συγκεκριμένους κυρίους και στις αρμοδιότητές μου δεν υπάρχει διαχείριση κονδυλίων για διαφήμιση ή άλλα ανάλογα έξοδα (από το Υπουργείο ή τα εποπτευόμενα νομικά πρόσωπα).

2.Είναι σαφές ότι η σχεδιαζόμενη ‘’δημοσιογραφική επίθεση’’ (που αναφέρει η δικογραφία) στο πρόσωπό μου, δεν σχετιζόταν με θέματα διαφήμισης ή άλλων κονδυλίων. Ήταν αποτέλεσμα πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων που έχουν θιγεί και προσπαθούν να εκφοβίσουν, είτε με τέτοιες μεθόδους είτε με δήθεν ‘’τρομοκρατικές’’ επιστολές (όπως αυτή που έστειλαν με περιεχόμενο ανακοίνωση και σφαίρα).

3.Η δημοσιογραφική κριτική, η αποκάλυψη, η διαφωνία και γενικά η λειτουργία της αντικειμενικής ενημέρωσης, είναι ευθύνη του Τύπου και πρέπει να την επιτελεί με κάθε δυνατό τρόπο. Από το σημείο όμως αυτό, μέχρι τις προσωπικές στοχοποιήσεις, την παραπληροφόρηση, την επίθεση σε συνεργάτες του γραφείου μου κλπ. υπάρχει μεγάλη απόσταση, η οποία επιτρέπει να ευδοκιμήσουν τέτοια φαινόμενα, που πλήττουν αρχικά την αξιοπιστία μερίδας του Τύπου.

4.Δεν έχω να φοβηθώ και να κρύψω τίποτα. Τέτοιες επιθέσεις το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να ενισχύουν την πολιτική μας βούληση για σύγκρουση με την φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο και την διαφθορά.

5.Θα εξαντλήσω κάθε δυνατότητα που παρέχει η Δικαιοσύνη, για την αποκάλυψη αυτών που κρύβονται πίσω από τους φερόμενους εκβιαστές. Γιατί αυτό το βρώμικο παρασκήνιο και παραπολιτικό σύστημα, πρέπει να αποκαλυφθεί.

6. Για την τυχόν σχέση των κατηγορουμένων με την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ήδη ζήτησα την διενέργεια προανακριτικής εξέτασης».Σχόλια