Αλεξιάδης για Κνωσό: Μηδενική ανοχή στον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής – Δε θα ξεφύγει κανείς με πολιτική γνωριμία

Αλεξιάδης για Κνωσό: Μηδενική ανοχή στον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής – Δε θα ξεφύγει κανείς με πολιτική γνωριμία

Για την υπόθεση της αδήλωτης ταμειακής μηχανής και της μη έκδοσης αποδείξεων σε κατάστημα πώλησης αναμνηστικών που βρίσκεται μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και ανήκει στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων του υπουργείου Πολιτισμού, μίλησε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Αλεξιάδης, στον απόηχο των αποκαλύψεων, προανήγγειλε μηδενική ανοχή στον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής και της απάτης στο Δημόσιο και τόνισε «Θα ελέγξουμε τα πάντα, δεν μπορεί να ξεφύγει κανείς με πολιτική γνωριμία» και «κάλυψη εξουσίας».

Μάλιστα, ο κ. Αλεξιάδης αποκάλυψε ότι τα όσα είδα το φως για το κατάστημα πώλησης αναμνηστικών στην Κνωσό, δεν αποτελούν πρωτοφανές περιστατικό, καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν διαπιστωθεί παρατυπίες και σε άλλες κρατικές και ημικρατικές επιχειρήσεις.

Παράλληλα, ο κ. Αλεξιάδης, αναφορικά με την υπόθεση στην Κνωσό, είπε πως υπάρχει ένα «διαχειριστικό σκέλος», που αφορά στην κλοπή χρημάτων του Δημοσίου, και ένα «καθαρά φορολογικό» σκέλος, καθώς θα πρέπει να διαπιστωθεί αν μια δημόσια υπηρεσία είχε επιλέξει το δρόμο της φοροδιαφυγής σε βάρος του ίδιου του κράτους.

Σημείωσε δε πως οι ελεγκτές διαπίστωσαν την απάτη ελέγχοντας τις εισπράξεις του καταστήματος μόνο για μια ημέρα, και δε γνωρίζουν τι γινόταν όλες τις προηγούμενες εβδομάδες.

Ακόμα, αναφερόμενος στους προπηλακισμούς που δέχτηκαν εφοριακοί πριν από λίγες μέρες σε πανηγύρι στη Ρόδο, ο κ. Αλεξιάδης επανέλαβε πως όσοι ακολουθούν αυτή την πρακτική θα είναι στόχος τακτικότατων και εξονυχιστικών ελέγχων. «Έχουν εξασφαλίσει την καλύτερη σχέση με την Εφορία», είπε με νόημα.

Τέλος, αναφερόμενος στη ρύθμιση των 100 δόσεων, ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ επαναβεβαίωσε πως το μέτρο «έχει τελειώσει ως προς την ένταξη», όμως δε μίλησε συγκεκριμένα για τις αλλαγές που σχεδιάζονται. Σημείωσε ωστόσο πως θα πρόκειται για τροποποιήσεις σχετικά μικρής κλίμακας.Σχόλια