Αλεξιάδης: Κατάργηση του φόρου πολυτελείας στα ΙΧ πολυτέκνων

Αλεξιάδης: Κατάργηση του φόρου πολυτελείας στα ΙΧ πολυτέκνων

Ότι με το φορολογικό νομοσχέδιο θα καταργηθεί ο φόρος πολυτελείας για τα ΙΧΕ αυτοκίνητα των πολυτέκνων, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστα Κατσίκη.

«Νοιώθω αμηχανία γιατί είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αδικίας του φορολογικού συστήματος», ανέφερε σχετικά ο κ. Αλεξιάδης και ανακοίνωσε ότι «στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος σχεδιάζουμε να αποκαταστήσουμε αυτή την αδικία και να βάλουμε κριτήρια».

Ωστόσο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι θα πρέπει να βρεθούν ισοδύναμα, και γι’ αυτό το μέτρο, αλλά και για άλλα που θα ληφθούν.

Υπογραμμίζοντας το αναποτελεσματικό της ρύθμισης, ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε ότι το 2013 πολύτεκνοι με 4 παιδιά και πάνω και με αυτοκίνητο άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών είχαν δηλώσει 3.940 άτομα, και το 2014 μειώθηκαν σε 3.077 άτομα.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, μειωμένα ήταν και τα έσοδα του Δημοσίου, εξαιτίας της μαζικής απόσυρσης των αυτοκινήτων από πολύτεκνους. Συγκεκριμένα, το 2013 ήταν 2.101.826 ευρώ και το 2014 έπεσαν στα 1.673.923 ευρώ.Σχόλια