Αλεξιάδης: Τα κανάλια της Αθήνας έχουν το σύνολο σχεδόν των χρεών των τηλεοπτικών σταθμών προς το Δημόσιο

Αλεξιάδης: Τα κανάλια της Αθήνας έχουν το σύνολο σχεδόν των χρεών των τηλεοπτικών σταθμών προς το Δημόσιο

Ότι τα κανάλια της πρωτεύουσας κατέχουν σχεδόν το σύνολο των χρεών των τηλεοπτικών σταθμών προς το Δημόσιο, υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, με παρέμβασή του στη Βουλή, απαντώντας σε ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ (Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας) που υποστηρίζει ότι τα χρέη βαρύνουν τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι από τα συνολικά χρέη από τον φόρο στις διαφημίσεις, τα οποία ανέρχονται σε 18.086.000 ευρώ, μόλις τα 181.000 ευρώ χρωστούν σταθμοί της Περιφέρειας.

Επίσης, από τα περίπου 7 εκατ. ευρώ ανείσπρακτα πρόστιμα του ΕΣΡ, τα 4,8 εκατ. ευρώ έχουν επιβληθεί σε τηλεοπτικούς σταθμούς της Αττικής.

«Να σταματήσουν κάποιοι να προσπαθούν να κρυφτούν», προειδοποίησε ο υπουργός σχετικά, και πρόσθεσε: «αν κάποιους δεν τους βολεύουν τα νούμερα η λύση δεν είναι να τα αλλάξουμε».

«Υπάρχει μία σημαντική πολιτική σύγκρουση αυτή τη στιγμή και η κυβέρνηση θα την βγάλει πέρα γιατί καταλαβαίνει το δίκιο», υπογράμμισε ακόμη ο κ. Αλεξιάδης.Σχόλια