Αλεξιάδης: Θα εξοικονομήσουμε χρήματα από τη μετακόμιση του υπουργείου Οικονομικών

Αλεξιάδης: Θα εξοικονομήσουμε χρήματα από τη μετακόμιση του υπουργείου Οικονομικών

Η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, στο κτίριο του Κεράνη, θα επιφέρει τεράστια εξοικονόμηση χρημάτων, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1.

«Είναι επτά υπηρεσίες που στεγάζονται σε κτίρια περιφερειακά της Αθήνας, υπηρετούν 1027 άτομα και πληρώνουμε 232.000 ευρώ», ενώ συμπλήρωσε «το κτίριο του Κεράνη έχει 2300 θέσεις εργασίας και ενοίκιο 221.000 ευρώ». Με άλλα λόγια, θα είναι κι άλλες οι υπηρεσίες που θα μεταφερθούν εκεί, συνεπώς το Δημόσιο θα γλιτώσει κι άλλα ενοίκια».

Την ίδια στιγμή, ο κ. Αλεξιάδης, αναφερόμενος στο ποιες υπηρεσίες θα μεταφερθούν στο κτίριο της Λεωφόρου Θηβών, έκανε λόγο για παραπληροφόρηση και ξεκαθάρισε ότι «ο σχεδιασμός είναι για υπηρεσίες που δεν είναι δίπλα σε σταθμούς του μετρό» ενώ ανέφερε πως μετά από συνεννόηση με τον ΟΑΣΑ, το κτίριο θα συνδεθεί με γραμμή λεωφορείου Express τόσο με το μετρό του Αιγάλεω, όσο και με τον Προαστιακό του Πειραιά.

Σε ερώτηση που του έγινε για πότε θα νομοθετηθεί η σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το taxisnet, απάντησε ότι, «η διάταξη είναι έτοιμη και είναι στη φάση της διαπραγμάτευσης και ότι, σύντομα θα έρθει στη Βουλή».

Τέλος, πρόσθεσε: «είμαστε αναγκασμένοι να ακολουθήσουμε αυτήν τη φορολογική πολιτική, όμως έχουμε πιάσει τους στόχους. Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε μέσα σε δύσκολες συνθήκες». 

Διαβάστε επίσης: Σταθάκης: Κανένα σπίτι δεν θα περιέλθει σε κατάσταση εκποίησηςΣχόλια