Αλεξιάδης: Τις επόμενες ημέρες αρχίζει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Αλεξιάδης: Τις επόμενες ημέρες αρχίζει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Καθυστέρηση στην έναρξη της διαδικασίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων παραδέχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Όπως είπε, μέσα στις επόμενες ημέρες  θα αρχίσει η υποβολή των δηλώσεων προσθέτοντας ότι φέτος δεν θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές και εκκρεμεί η ψήφιση διατάξεων από τη Βουλή που θα ρυθμίζουν λεπτομέρειες όπως για τα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.

Αναφερόμενος στο αφορολόγητο, σημείωσε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει σύνδεση του αφορολόγητου με το πλαστικό χρήμα και συμπλήρωσε: «όσοι δικαιούνται αφορολόγητο, θα πρέπει ένα μέρος του να χτίζεται με πλαστικό χρήμα. Υπάρχουν όμως και άλλοι πολίτες που δεν δικαιούνται αφορολόγητο. Αυτοί θα πρέπει να ζητούν αποδείξεις, ενώ σε ότι αφορά το πλαστικό χρήμα δεν θα πάμε από την πρώτη εφαρμογή του να το επιβάλλουμε σε όλη την Ελλάδα και σε όλες τις ηλικίες. Από μία ηλικία και πάνω, περίπου εκεί στα 70, θα εξαιρεθούν από αυτό το μέτρο οι άνθρωποι καθώς και σε περιοχές απομακρυσμένες, θα εξαιρεθούν και εκεί».Σχόλια