Αλέξης Τσίπρας: Ευρεία σύσκεψη αύριο για τα ζητήματα διαχείρισης των προσφυγικών ροών

Αλέξης Τσίπρας: Ευρεία σύσκεψη αύριο για τα ζητήματα διαχείρισης των προσφυγικών ροών

Ευρεία σύσκεψη για τα ζητήματα διαχείρισης των προσφυγικών ροών θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αύριο στις 12 το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην σύσκεψη θα παρευρεθούν οι δήμαρχοι Λέσβου, Σάμου, Κω, Λέρου και Χίου, καθώς και οι μητροπολίτες των παραπάνω νησιών. Επίσης, θα συμμετάσχουν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

Το κρίσιμο ζήτημα θα τεθεί επί τάπητος στον απόηχο της σημερινής επίσκεψης του πρωθυπουργού και του προέδρου του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στη Λέσβο, οπότε και κατέστησαν οι ίδιοι μάρτυρες της προσπάθειας προσφύγων να προσεγγίσουν τις ακτές της Λέσβου με αυτοσχέδια βάρκα.

Αλέξης Τσίπρας και Μάρτιν Σουλτς πραγματοποίησαν αυτοψία στο κέντρο ταυτοποίησης του ασφυκτικά γεμάτου από πρόσφυγες νησιού, ενώ ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι αναγκαία η συμφωνία με την Τουρκία για την επίλυση της κρίσης. Υπογράμμισε τέλος ότι η πτώση του φράχτη στον Έβρο δεν θα ήταν καλή ιδέα.Σχόλια