«Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε» από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για τις αποταμιεύσεις των καταθετών… (video)

«Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε» από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για τις αποταμιεύσεις των καταθετών… (video)

Τη μπάλα έξω από το γήπεδο αποφάσισε να πετάξει η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνταντοπούλου, κατά τη συνέντευξή της στον Alpha και στην εκπομπή «Checkpoint».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μεταξύ άλλων, δήλωσε πως  «η ελευθερία και τα δικαιώματα είναι πράγματα που δεν αποτιμώνται σε ευρώ»,  ερωτώμενη όμως για το κατά πόσο η κυβέρνηση μπορεί να εγγυηθεί τις καταθέσεις των πολιτών στις Τράπεζες.

«Δεν αποτιμώνται σε κανένα νόμισμα» συμπλήρωσε και συνέχισε: «Ας μην ευτελίζουν αυτόν τον υπαρξιακό αγώνα σε αγώνα για τις καταθέσεις» σοκάροντας όσους την άκουγαν και, ασφαλώς, ανησυχούν για τις αποταμιεύσεις τους και τους κόπους μιας ζωής.

«Αυτοί που θέλουν να τον ευτελίσουν σε αγώνα για τις καταθέσεις, είναι αυτοί που δεν εκπροσωπούν όσους αγωνιούν για τη ζωή τους» είπε ακόμη.

Παράλληλα, έκανε λόγο για «επίπλαστη αγωνία» όσων αγωνιούν για τις καταθέσεις και υπογράμμισε ότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα ακόμα και με το «ναι» στο δημοψήφισμα.

Επικαλέστηκε, δε, το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο, για να υποστηρίξει ότι, κανονικά, βάσει αυτού, οι καταθέσεις είναι εγγυημένες. Επικαλούμενη, ωστόσο, το παράδειγμα της Κύπρου το 2013, είπε ότι το «κούρεμα» και των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ αποτελούσε παραβίαση των διεθνών κανόνων.Σχόλια