« Αλλαξοπίστησαν»  οι Βρετανοί – Ποντάρουν στο Bremain

« Αλλαξοπίστησαν» οι Βρετανοί – Ποντάρουν στο Bremain

Από 60-67% που ήταν την Παρασκευή, αυξήθηκαν στο 78% οι πιθανότητες οι Βρετανοί να ψηφίσουν την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε, σύμφωνα με το διαδικτυακό γραφείο στοιχημάτων Betfair.

Παράλληλα, το γραφείο στοιχημάτων William Hill ανακοίνωσε πως προσφέρει πιθανότητες 1/5 για το Remain, πράγμα που σημαίνει πως δίνει 83% πιθανότητες στο να παραμείνει η Βρετανία στην Ε.Ε.

Ένταση επικρατεί στη Βρετανία με την ημέρα της κάλπης να πλησιάζει και τα δύο στρατόπεδα  -το Bremain και το Brexit να βρίσκονται ακόμα πιο κοντά, παρότι που στις τελευταίες δημοσκοπήσεις καταγράφεται σαφές προβάδισμα του στρατοπέδου των ένθερμων υποστηρικτών της παραμονής της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

«Δεν είναι ασυνήθιστο στη διάρκεια της εκστρατείας να βλέπουμε ξαφνικές εναλλαγές προς τη μία ή την άλλη πλευρά, και παρόλο που οι περισσότεροι βάζουν σήμερα τα χρήματά τους στο Remain, πήραμε ένα στοίχημα 5.000 λιρών για το Leave», ότι δηλαδή θα επικρατήσει η ψήφος υπέρ της αποχώρησης, δήλωσε ο Γκρέιαμ Σαρπ, εκπρόσωπος του William Hill.

Με τον αιφνίδιο θάνατο της Τζο Κοξ οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν τον διχασμό της βρετανικής κοινής γνώμης με τον πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον, να απευθύνει δραματική έκκληση στους συμπολίτες του δηλώνοντας ότι η απόφαση για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στους «28» είναι μη αναστρέψιμη. Οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα όχι όμως με σταυρωμένα τα χέρια.

Συνεχόμενες διαβουλεύσεις θα έχουν οι ιθύνοντες των Βρυξελλών σε περίπτωση εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε., σύμφωνα με δημοσίευμα της «Wall Street Journal». Λίγες ώρες νωρίτερα, ο επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Ζeitung» ότι σε περίπτωση που επικρατήσει το Brexit, το Κολέγιο των Επιτρόπων θα συνεδριάσει εκτάκτως.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανοί Νομπελίστες προειδοποιούν για το Brexit: «Θα ήταν καταστροφικό»Σχόλια