Αλλεπάλληλες επαφές Μέρκελ για την προετοιμασία της άτυπης συνόδου των «27» για το Brexit

Αλλεπάλληλες επαφές Μέρκελ για την προετοιμασία της άτυπης συνόδου των «27» για το Brexit

Αλλεπάλληλες συναντήσεις, επισκέψεις και επαφές θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη εβδομάδα η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, με θέμα το Brexit και την προετοιμασία της άτυπης συνόδου κορυφής των «27» τον Σεπτέμβριο στην Μπρατισλάβα.

Αναλυτικότερα, όπως ανακοίνωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, η κ. Μέρκελ θα συναντηθεί τη Δευτέρα με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, και τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, ενώ αμέσως μετά θα μεταβεί στην Εσθονία και στην Τσεχία, πριν επισκεφθεί την Πολωνία, όπου θα πραγματοποιήσει συνάντηση και με την Ομάδα «Βίζεγκραντ» (Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία).

Παράλληλα, την επόμενη Παρασκευή η καγκελάριος θα υποδεχτεί στο Βερολίνο τους αρχηγούς των κυβερνήσεων της Ολλανδίας, της Σουηδίας, της Φινλανδίας και της Δανίας, και το Σάββατο της Σλοβενίας, της Αυστρίας, της Βουλγαρίας και της Κροατίας.

Σύμφωνα με τον κ. Ζάιμπερτ, η κ. Μέρκελ θα επιδιώξει «τις ευρύτερες δυνατές συνομιλίες με τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό συμμετεχόντων».

«Πρέπει να αντιδράσουμε ως Ευρωπαίοι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί να δώσει μια κοινή απάντηση σε ό,τι αφορά στη διαμόρφωση του μέλλοντός της μετά την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας.

 Σχόλια