Αλλεπάλληλες συναντήσεις Ν. Κοτζιά στις Βρυξέλλες για την ουκρανική κρίση

Αλλεπάλληλες συναντήσεις Ν. Κοτζιά στις Βρυξέλλες για την ουκρανική κρίση

Αλλεπάλληλες συναντήσεις ενόψει της συνεδρίασης του έκτακτου συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αντικείμενο τη Ρωσία και την ουκρανική κρίση είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, με σκοπό να δώσει το στίγμα των ελληνικών θέσεων.

«Η Ελλάδα εργάζεται για την αποκατάσταση της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ουκρανία και, παράλληλα, για την αποφυγή μία ρήξης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ρωσίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς, κατά την άφιξη του στο χώρο της συνεδρίασης στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Κοτζιάς έκανε τις πρώτες επίσημες επαφές του με τους συναδέλφους του υπουργούς Εξωτερικών της Γερμανίας και της Ουκρανίας, αλλά και την ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι.

Σε όλες τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο περιθώριο του έκτακτου συμβουλίου κυρίαρχο αντικείμενο αποτέλεσαν οι σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας και η κατάσταση στην Ουκρανία.

Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, φάνηκε ευχαριστημένος με την πορεία της συζήτησης που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του γύρω από το θέμα τη Ρωσίας, καθώς σύμφωνα με γερμανική πηγή «Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, είχε σήμερα εποικοδομητικές συνομιλίες με το νέο Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά, και το Βερολίνο πλέον ανησυχεί λιγότερο για τη στάση της Ελλάδας σε ό,τι αφορά τη Ρωσία».

Ακόμα, στη συνάντηση που είχε ο κ. Κοτζιάς με τον Ουκρανό ομόλογό του, Πάβλο Κλίμκιν, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στην κατάσταση στην περιοχή της Μαριούπολης, όπου ζουν Ουκρανοί ελληνικής καταγωγής με τον κ. Κλίμκιν να του απευθύνει πρόσκληση να επισκεφθεί το Κίεβο το συντομότερο δυνατόν.
Σχόλια