Άλλο και αυτό: Η ΓΓΔΕ βλέπει ως εξωτερικό εχθρο που παρεμποδίζει το έργο της τους εισαγγελείς

Άλλο και αυτό: Η ΓΓΔΕ βλέπει ως εξωτερικό εχθρο που παρεμποδίζει το έργο της τους εισαγγελείς

Του Πέτρου Κουσουλού

Εξωτερική απειλή που μάλιστα παρεμβαίνει στο… έργο της είναι για την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων οι εισαγγελείς αλλά και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης.

Δεν πρόκειται για κάποιο κακόγουστο ή πρωταπριλιάτικο αστείο αλλά για τα όσα καταγράφονται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΓΓΔΕ για το 2016 που δόθηκε στην δημοσιότητα και υπογράφεται από τον επικεφαλής της Αρχής, κ. Πιτσιλή. Στην 30η σελίδα της έκθεσης -η οποία μεταξύ άλλων επαίρεται και για την σύσταση υπηρεσιών που θα πατάξουν την φοροδιαφυγή αλλά δεν έχουν ακόμα έδρα(!)- αναλύονται τα προτερήματα, τα μειονεκτήματα αλλά και οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει η Αρχή.

Στις απειλές εξωτερικού περιβάλλοντος λοιπόν συμπεριλαμβάνεται το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, η μειωμένη φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων, αλλά και οι παρεμβάσεις στο έργο της ΓΓΔΕ από εξωτερικούς φορείς! Ποιοι είναι αυτοί; Οι εισαγγελείς και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης!

Με άλλα λόγια σύμφωνα με τον συντάκτη του σχεδίου αλλά και τον επικεφαλής της Αρχής, οι εισαγγελικές Αρχές που δίνουν παραγγελίες για τη διενέργεια ελέγχων προφανώς και αποτελούν εξωτερικό εχθρό (προφανώς κάτι σαν ufo) που πλήττει την Γραμματεία Εσόδων και την εμποδίζει από την ολοκλήρωση του έργου της! Και που να σφίξουν οι ζεστές…

gdeeΣχόλια