Άλπεις: 12χρονος έμεινε 40 λεπτά κάτω από χιονοστιβάδα και βγήκε ζωντανός

Άλπεις: 12χρονος έμεινε 40 λεπτά κάτω από χιονοστιβάδα και βγήκε ζωντανός

Ένα παιδί βρέθηκε ζωντανό παρά το ότι παρέμεινε 40 λεπτά θαμμένο κάτω από τη χιονοστιβάδα που το παρέσυρε ενώ έκανε σκι σε τομέα εκτός πίστας χιονοδρομικού κέντρου στη Σαβόια, στις γαλλικές Άλπεις, ανακοίνωσαν οι ορεινές υπηρεσίες διάσωσης της περιοχής.

Ο 12χρονος έφευγε από μια οριοθετημένη πίστα του χιονοδρομικού κέντρου La Plagne μαζί με τους γονείς του όταν βρέθηκε λίγο μετά τις 15:00 ώρα Ελλάδας μέσα σε χιονοστιβάδα 200 μέτρων!

Το παιδί είχε τις αισθήσεις του όταν βρέθηκε σαράντα λεπτά αργότερα από σκυλί των ομάδων διάσωσης, που είχαν έρθει για να αλλάξουν τη βάρδια των συντηρητών πίστας του χιονοδρομικού κέντρου και είχαν φθάσει επί τόπου λίγο μετά το δυστύχημα προκειμένου να βυθομετρήσουν το χιόνι.

«Πρόκειται για θαύμα γιατί δεν έφερε ανιχνευτή θυμάτων χιονοστιβάδων (DVA). Οι πιθανότητες επιβίωσης είναι μηδαμινές έπειτα από δεκαπέντε λεπτά κάτω από το χιόνι. Είχε πολλή τύχη που ο σκύλος τον εντόπισε σε ένα μέρος», υπογράμμισαν οι διασώστες.

Το αγόρι ανασύρθηκε με σπασμένο πόδι. Ήταν πολύ φοβισμένο. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, όπου τέθηκε υπό παρακολούθηση.

Σχόλια