Αλβανία: Η αστυνομία κατέστρεψε περισσότερα από 650.000 φυτά κάνναβης στη χώρα

Αλβανία: Η αστυνομία κατέστρεψε περισσότερα από 650.000 φυτά κάνναβης στη χώρα

Η αλβανική αστυνομία έχει καταστρέψει, κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων που πραγματοποίησε από την αρχή του έτους σε όλη τη χώρα, περισσότερα από 650.000 φυτά κάνναβης, η αξία των οποίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 7 δισεκ. ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

«Η αστυνομία κατέστρεψε από τον Ιανουάριο 650.333 φυτά κάνναβης και συνέλαβε 279 παραβάτες, ενώ καταζητεί άλλους 90 οι οποίοι θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Αρντι Μπίντα. «Οι αστυνομικές επιχειρήσεις υποστηρίχτηκαν από την ιταλική αστυνομία η οποία πρόσφερε στις αλβανικές αρχές τη βοήθειά της με παροχή πληροφοριών και ελικοπτέρων για τις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν».

Για να διαφύγουν τους ελέγχους, οι δράστες φύτεψαν την κάνναβη φέτος σε ορεινές, ακατοίκητες περιοχές, στις οποίες η πρόσβαση οδικώς είναι πολύ δύσκολη, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Χάρη στις μεγάλες επιχειρήσεις που διενεργήθηκαν πέρυσι, διαπιστώσαμε μείωση του αριθμού των μεγάλων εκτάσεων όπου η κάνναβη καλλιεργείται. Παρατηρούμε αύξηση των μικρών αγροτεμαχίων στις ορεινές ακατοίκητες περιοχές όπου καλλιεργείται το φυτό, γεγονός που καθιστά το έργο μας πιο δύσκολο», δήλωσε ο αρχηγός της αλβανικής αστυνομίας Χάκι Κάκο.

Η Αλβανία, όπως και η ΠΓΔΜ και η Σερβία, βρίσκεται στο «δρόμο των Βαλκανίων» τον οποίο χρησιμοποιούν εγκληματικές οργανώσεις που επιδίδονται στο τράφικινγκ και στη λαθραία διακίνηση ναρκωτικών και όπλων προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχόλια