Αμερικανός φοιτητής θα μπει 15 χρόνια φυλακή στη Β. Κορέα επειδή έκλεψε μία… αφίσα (βίντεο)

Αμερικανός φοιτητής θα μπει 15 χρόνια φυλακή στη Β. Κορέα επειδή έκλεψε μία… αφίσα (βίντεο)

Σε 15 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ένας Αμερικανός φοιτητής, ο οποίος κατά την επίσκεψή του στη Βόρεια Κορέα «έκλεψε» μια αφίσα που ήταν αναρτημένη σε τοίχο του ξενοδοχείου όπου διέμενε.

Οι αρχές της Πιονγκγιάνγκ έδωσαν στη δημοσιότητα το βίντεο με το «έγκλημα» του Αμερικανού, Ότο Βάρμπιερ, για το οποίο τιμωρήθηκε με 15 χρόνια κάθειρξη στις φυλακές της Βόρειας Κορέας.

Στο υλικό, που είναι εξαιρετικά θολό, φαίνεται ένας άντρας, ο οποίος υποτίθεται πως πρόκειται για τον Βάρμπιερ, αν και δε διακρίνεται από την εικόνα, να κατεβάζει από τον τοίχο ένα πόστερ.

Ο φοιτητής θέλησε να πάρει την αφίσα που ήταν αναρτημένη σε τοίχο του ξενοδοχείου που διέμενε κατά τις διακοπές του στην Βόρεια Κορέα, ως σουβενίρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αφίσα έγραφε: «Ας οπλίσουμε με δύναμη τους εαυτούς μας με τον πατριωτισμό του Κιμ Γιονγκ Ιλ».

Ο 21χρονος είχε ταξιδέψει με γκρουπ τουριστών στην Βόρεια Κορέα την Πρωτοχρονιά. Οι άντρες ασφαλείας του αεροδρομίου τον σταμάτησαν την ώρα που ήταν έτοιμος να αναχωρήσει και από τότε ξεκίνησε η περιπέτειά του. Τις προηγούμενες ημέρες το Ανώτατο Δικαστήριο της Κορέας τον καταδίκασε σε 15ετή κάθειρξη, αγνοώντας την έκκλησή του.

Μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του εμφανίστηκε ενώπιον των αρχών, ζήτησε συγγνώμη και παρακάλεσε να του επιτρέψουν να γυρίσει στην οικογένειά του.

Σχόλια