Άμεση αντίδραση Κουρουμπλή στο πρόβλημα της έλλειψης ιατρών στην Τήλο

Άμεση αντίδραση Κουρουμπλή στο πρόβλημα της έλλειψης ιατρών στην Τήλο

Λύση σε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί της Τήλου, επιχειρεί να δώσει ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μετά τα χθεσινά δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι το νησί έχει μείνει για μία ακόμη φορά χωρίς γιατρό, γεγονός μάλιστα που προξένησε σύσσωμη την παραίτηση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του κ. Κουρουμπλή, από σήμερα το βράδυ στο ιατρείο της Τήλου αναλαμβάνει υπηρεσία γιατρός ο οποίος μετακινήθηκε από τη Ρόδο, ενώ υπογράφηκε σήμερα και προγραμματική σύμβαση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας με τους «Γιατρούς του Κόσμου», με την οποία θα τοποθετηθεί στο ιατρείο της Τήλου γενικός ιατρός με τριετή θητεία.

Όπως σημειώνεται, «το υπουργείο Υγείας εξετάζει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει άμεσα και οριστικά το πρόβλημα στελέχωσης του Ιατρείου της Τήλου με μόνιμο γιατρό».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Με αφορμή δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία από χθες, Πέμπτη, το νησί της Τήλου έχει μείνει χωρίς γιατρό, σας ενημερώνουμε ότι :

1. Από σήμερα το βράδυ, στο Ιατρείο της Τήλου αναλαμβάνει υπηρεσία γενικός γιατρός- συντονιστής Δ/ντής ο οποίος μετακινήθηκε από το Πολυδύναμο Περιφερειακό Πολυϊατρείο από τον Έμπωνα της Ρόδου.

2. Υπογράφηκε σήμερα, Παρασκευή, προγραμματική σύμβαση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.Π.Ε.) με τους «Γιατρούς του Κόσμου» με την οποία θα τοποθετηθεί στο Ιατρείο της Τήλου γενικός ιατρός με τριετή θητεία.

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας εξετάζει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει άμεσα και οριστικά το πρόβλημα στελέχωσης του Ιατρείου της Τήλου με μόνιμο γιατρό.

Σε μια δύσκολη περίοδο για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια και αξιοποιούνται όλες οι δυνατότητες προκειμένου να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες, κυρίως των νησιωτικών περιοχών».Σχόλια