Άμεσο & αποτελεσματικό σχέδιο για το προσφυγικό ζήτησαν οι δήμαρχοι από τον Μουζάλα

Άμεσο & αποτελεσματικό σχέδιο για το προσφυγικό ζήτησαν οι δήμαρχοι από τον Μουζάλα

Ένα αποτελεσματικό σχέδιο για την άμεση διαχείριση του προσφυγικού, ζήτησαν οι δήμαρχοι από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, προειδοποιώντας μάλιστα, ότι σε διαφορετική περίπτωση θα συσκεφθούν για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

«Η κυβέρνηση σήμερα πρέπει να δείξει ένα αποτελεσματικό σχέδιο (σ.σ. για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος) και η αυτοδιοίκηση να βοηθήσει ως ένας κρίκος σε αυτήν την προσπάθεια», σημείωσε χαρακτηριστικά μετά από τη συνάντησή αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με τον κ. Μουζάλα, ο πρόεδρός της, Γιώργος Πατούλης.

«Αν δε συμβεί αυτό, την Τετάρτη, στις 10:30, σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο, η ΚΕΔΕ θα εξετάσει τις περαιτέρω κινήσεις της», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ακόμη, ο κ. Πατούλης σημείωσε ότι αν και η ευαισθησία του αρμόδιου υπουργού είναι αποδεδειγμένη, αυτό δεν αρκεί, καθώς «χρειάζεται να υπάρξει εθνικός σχεδιασμός όταν υπάρχουν κλειστά σύνορα για τους μετανάστες».

«Θέλουμε να υπάρχει σεβασμός στον άνθρωπο, αλλά θέλουμε και οι κοινωνίες να λειτουργούν με ασφάλεια», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Από την πλευρά του ο κ. Μουζάλας δήλωσε ότι προηγήθηκε γόνιμη συζήτηση, αν και παραδέχθηκε ότι υπήρξαν αντιπαραθέσεις, που όμως έκρινε ότι ήταν «χωρίς νόημα».

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα συνεχιστεί αύριο το πρωί η συζήτηση με τους δημάρχους Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Π. Φαλήρου «για πρακτικά ζητήματα που έχουν προκύψει».

Τέλος, ο κ. Μουζάλας σημείωσε ότι θα συσταθεί επιτροπή, η οποία θα βοηθήσει στον προγραμματισμό των εκτάκτων καταστάσεων.

Είναι «μια πολύ σημαντική κατάκτηση» το γεγονός ότι ο αρμόδιος υπουργός, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, και δήμαρχοι κάθισαν γύρω από το ίδιο τραπέζι και συζήτησαν, σημείωσε σχετικά με τη συνάντηση ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

«Το ζήτημα είναι τόσο σοβαρό που απαιτεί συζήτηση και συνεργασία. Δεν μπορούμε να απαιτούμε την συνεργασία της ΕΕ και στην ίδια μας τη χώρα να μην μπορούμε να την επιτύχουμε», συμπλήρωσε ο ίδιος.Σχόλια