Αμοιβή-σοκ από το State Department: 20 εκατ. $ έστω και για μια πληροφορία για τους αρχηγούς του Iσλ.Κράτους

Αμοιβή-σοκ από το State Department: 20 εκατ. $ έστω και για μια πληροφορία για τους αρχηγούς του Iσλ.Κράτους

Το ιλιγγιώδες ποσόν των 20 εκατ. δολαρίων προσφέρει το State Department ως αμοιβή για οποιαδήποτε πληροφορία αφορά κάποιον από τους τέσσερις άνδρες οι οποίοι εμφανίζονται να αποτελούν την ανώτερη ηγεσία του Ισλαμικού Κράτους. Και ενώ, οι δυο εκ των τεσσάρων, ο Εκπρόσωπος Τύπου Abu Mohammed al-Adnani αλλά και ο Διοικητής Tarkhan Tayumurazovich Batirashvili είναι γνωστοί δημοσίως τόσο οπτικά όσο και για τον κορυφαίο ρόλο που διαδραματίζουν, οι άλλοι δυο απλώς θεωρούνται πιθανοί και από το συμπεράσματα στα οποία μπορεί να οδηγηθεί κάποιος από τα ξένα ΜΜΕ.

_82805861_dabiq

Κάποιες πηγές, συμπεριλαμβανομένου και του ιρακινού αναλυτή  Hisham al-Hashimi αλλά και αραβικών ΜΜΕ, κάνουν λόγο για τους Abdul Rahman Mustafa al-Qaduli και  Abu Ala al-Afri.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, τον τελευταίο μήνα ο Afri ανέλαβε προσωρινά τη θέση του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους, στη θέση του Αbu Bakr al-Baghdadi o oποίος φέρεται να αναρρώνει από τραύματα και κακώσεις που φέρει από κάποια αεροπορική επιδρομή της συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ, που έγινε τον Μάρτιο στο Ιράκ.Σχόλια