Αν είναι δυνατόν… Συνέλαβαν όλη την Ολυμπιακή ομάδα της Ζιμπάμπουε

Αν είναι δυνατόν… Συνέλαβαν όλη την Ολυμπιακή ομάδα της Ζιμπάμπουε

Τους χαρακτήρισαν ανίκανους και άχρηστους και τους κατηγόρησαν ότι πήγαν στη Βραζιλία για διακοπές

Το γύρο του κόσμου και μάλιστα με πολλά επικριτικά σχόλια κάνει η είδηση της σύλληψης των αθλητών της Ολυμπιακής ομάδας της Ζιμπάμπουε.

Όπως έγινε γνωστό, την εντολή να συλληφθούν έδωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της χώρας με την αιτιολογία ότι δεν κατάφεραν να φέρουν ούτε ένα μετάλλιο.

«Σπαταλήσαμε τα χρήματα του κράτους σε αυτά τα ποντίκια, που αποκαλούμε αθλητές. Αν δεν είσαι έτοιμος να θυσιάσεις τα πάντα για να κερδίσεις χάλκινα μετάλλια ή έστω τέταρτες και πέμπτες θέσεις, όπως οι γείτονές μας στην Μποτσουάνα, τότε γιατί σπαταλάς τα χρήματά μας;» δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Ρόμπερτ Μουγκάμπε.

«Αν χρειαζόμασταν ανθρώπους να πάνε στη Βραζιλία για να τραγουδήσουν τον εθνικό μας ύμνο και να κρατήσουν τη σημαία, τότε καλύτερα να στέλναμε μερικά ωραία κορίτσια και αγόρια από το πανεπιστήμιο για να μας εκπροσωπήσουν», πρόσθεσε.

Η αποστολή της Ζιμπάμπουε μετρούσε 31 αθλητές και η καλύτερη θέση που κατάφεραν να φτάσουν ήταν η όγδοη.

«Αυτή η κατάσταση θυμίζει έναν ανίκανο άνδρα, που είναι παντρεμένος με πέντε γυναίκες: ποιο είναι το νόημα; Θα κάνω τα πάντα για να μοιραστούν το κόστος της προετοιμασίας τους και να πληρώσουν πίσω στην κυβέρνηση όλα τα χρήματα, ακόμα και αν χρειαστεί να περάσουν δέκα χρόνια. Τελικά, αποδείχθηκε πως πήραν ένα δάνειο για να κάνουν διακοπές στη Βραζιλία, οι άχρηστοι».

ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια