Αν. Πετρόπουλος: Δεν συζητήθηκε η επιβολή φόρου για να καλυφθούν τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων

Αν. Πετρόπουλος: Δεν συζητήθηκε η επιβολή φόρου για να καλυφθούν τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων

Δεν έγινε κάποια συζήτηση κατά τη διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των θεσμών, για την επιβολή έκτακτου φόρου, προκειμένου να καλυφθούν τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων, έκανε σαφές, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», o υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αναστάσιος Πετρόπουλος.

Ο κ. Πετρόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση», είπε ότι η εξεύρεση πόρων για την κοινωνική ασφάλιση παραμένει θεμελιώδες ζήτημα για την κυβέρνηση, τόνισε ότι κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί κάποιες σκέψεις, αλλά ?όπως υπογράμμισε- «δεν έχει γίνει κάποια συζήτηση πάνω σε συγκεκριμένα τέτοια ζητήματα κατά τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης».

Ωστόσο, επανέλαβε ότι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης παραμένει η εξοικονόμηση χρημάτων από τη μείωση των δαπανών στο ασφαλιστικό σύστημα, η οποία, όπως υπενθύμισε ο κ. Πετρόπουλος, θα προέλθει από την ενοποίηση των ασφαλιστικών φορέων, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση της περιουσίας τους.

Πρόσθεσε, ότι τα ποσά που θα εξοικονομηθούν από την αξιοποίηση της περιουσίας των ταμείων δεν είναι αμύθητα, αλλά πολύ σημαντικά και ανέρχονται σε μισό δισ ευρώ ετησίως. «Αν εξασφαλίσουμε από την ίδια τη λειτουργία του συστήματος μισό δισ το χρόνο είναι περίπου το ποσό που αντιστοιχεί στο έλλειμμα για τις επικουρικές συντάξεις ετησίως» υπογράμμισε.Σχόλια