Αναχώρησε από τον Πειραιά το Ελ. Βενιζέλος με προορισμό τη Μυτιλήνη

Αναχώρησε από τον Πειραιά το Ελ. Βενιζέλος με προορισμό τη Μυτιλήνη

Απέπλευσε λίγο πριν τις 7 το απόγευμα από το λιμάνι του Πειραιά το «Ελευθέριος Βενιζέλος», με προορισμό τη Μυτιλήνη, προκειμένου να παραλάβει πρόσφυγες.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το πλοίο θα αναχωρήσει εκ νέου από το λιμάνι της Μυτιλήνης αύριο το πρωί στις 8, με προορισμό και πάλι τον Πειραιά, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν το πλοίο θα προσεγγίσει άλλους λιμένες νησιών, στα οποία φιλοξενούνται προσωρινά μετανάστες.

Εν τω μεταξύ, πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι το υπουργείο Ναυτιλίας με χθεσινό (Τετάρτη) έγγραφό του προς τις πλοιοκτήτριες εταιρείες απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προκειμένου να καταστεί δυνατή η απευθείας ανάθεση, πίστωση, ναύλωση πλωτών μέσων με σκοπό τη σίτιση, διανομή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και άμεση μεταφορά μεταναστών και προσφύγων μεταξύ των ηπειρωτικών λιμένων.

Το υπουργείο ζητά να κινηθεί άμεσα η διαδικασία διερεύνησης διαθεσιμότητας πλοίων και ύψους του αντίστοιχου ναύλου, καθώς η ακτοπλοϊκή σύνδεση όπως αναφέρεται δεν κρίνεται ικανοποιητική.

Στελέχη εταιρειών σχολιάζοντας το θέμα, ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τη συγκεκριμένη περίοδο τα περισσότερα πλοία έχουν πληρότητα άνω του 80%, και το πρόβλημα μπορεί να ομαλοποιηθεί μόνο από τις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν η επιβατική κίνηση αρχίζει σταδιακά να μειώνεται.Σχόλια