Αναδίπλωση της κυβέρνησης για πρόωρες και αγρότες – Διαρροές «βλέπουν» οι FT

Αναδίπλωση της κυβέρνησης για πρόωρες και αγρότες – Διαρροές «βλέπουν» οι FT

Δεύτερη κρίσιμη εβδομάδα για την κυβέρνηση με την ολομέλεια να καλείται να υπερψηφίσει την Τετάρτη το δεύτερο πακέτο μέτρων. Στην προσπάθεια της η κυβέρνηση να μετριάσει τις απώλειες κατά την ψηφοφορία της Τετάρτης, ανακοίνωσε ότι δεν θα έρθουν στην Βουλή οι ρυθμίσεις για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις καθώς και οι τυχόν ρυθμίσεις για την φορολόγηση των αγροτών.

Από τις Βρυξέλλες επιβεβαίωσαν ότι δεν περιλαμβάνονται στα προαπαιτούμενα της Τετάρτης τα νομοσχέδια για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και τη φορολόγηση των αγροτών. Τα δύο νομοσχέδια αναμένεται να υιοθετηθούν στο επόμενο πακέτο την πρώτη βδομάδα του Αυγούστου.

Επιπλέον διαρροές βουλευτών «βλέπουν» οι FT

«Τουλάχιστον τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι πιθανόν να προστεθούν στους 38 που είτε καταψήφισαν είτε ψήφισαν παρών στην ψηφοφορία της περασμένης Πέμπτης»  υποστηρίζουν οι Financial Times.

Οι FT επισημαίνουν ότι η σταθερότητα της ελληνικής κυβέρνησης αναμένεται να υποστεί έντονη πίεση, «αν και όχι απαραίτητα θανατηφόρα» όπως γράφει χαρακτηριστικά, στην προσπάθεια υπερψήφισης μεταρρυθμιστικών μέτρων για να εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό πακέτο διάσωσης.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι FT, επικαλούμενοι πηγές της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, οι επιπλέον διαρροές ίσως φέρουν  εκλογές τον Οκτώβριο.

FT

 

Τι υποστηρίζουν πηγές από τις Βρυξέλλες

komision

Στα προαπαιτούμενα της Τετάρτης δεν περιλαμβάνονταν τα νομοσχέδια για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και τη φορολόγηση των αγροτών αναφέρει Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι θεσμοί αυτή τη στιγμή εργάζονται με τις ελληνικές αρχές για τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις που προκύπουν από τη συμφωνία της συνόδου κορυφής της 12ης Ιουλίου, δηλαδή για την ψήφιση του κώδικα πολιτικής δικονομίας και την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας για την εξυγίανση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Επιπλέον, όπως αναφέρει ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, η ελληνική πλευρά πρόσθεσε ως αίτημα την υιοθέτηση νομοσχεδίου για το μορατόριουμ της πρώτης κατοικίας.

Τέλος, η ίδια πηγή διευκρινίζει πως τα δύο νομοσχέδια που σχετίζονται με τη φορολογία των αγροτών και τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, αναμένεται να υιοθετηθούν στο επόμενο πακέτο την πρώτη βδομάδα του Αυγούστου.Σχόλια