Αναφορικά με την υπόθεση του Αγία Ζώνη 2.. (Διευκρίνιση και αναλυτικά στοιχεία)

Αναφορικά με την υπόθεση του Αγία Ζώνη 2.. (Διευκρίνιση και αναλυτικά στοιχεία)

Για να είμαστε σίγουροι πως δεν θα… ενοχληθεί κανείς, οφείλουμε να τονίσουμε ότι (αναφορικά με το άρθρο με τίτλο ‘’ΥΠΟΘΕΣΗ ‘’ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ’’ «Follow the money» στα βάθη του Αργοσαρωνικού! (Σελίδα 30 και 31), της εφημερίδας ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ, με ημερομηνία έκδοσης Κυριακή 2-06-2019), τα προεγκριθέντα 51 εκατ. Ευρώ  από το διεθνές ασφαλιστικό γραφείο αποζημιώσεων του Λονδίνου (IOPC), δεν δόθηκαν προς το ΥΕΝ προκειμένου το ΥΕΝ να τα διαχειριστεί για τις αναγκαίες πληρωμές της απορρύπανσης του Σαρωνικού, όπως ενδεχομένως εκ παραδρομής εμφανίζεται.

Τα πραγματικά περιστατικά όπως αυτά αναφέρονται στην καταγγελία του πλοιάρχου Λιβαδά Μπάμπη προς τον Άρειο Πάγο με αριθμό Πρωτοκόλλου κατάθεσης 11338 και ημερομηνία 10-10-2018 με τίτλο το ‘’Μεγάλο κόλπο’’ αναφέρονται με σαφήνεια στην ανωτέρω καταγγελία στις σελίδες από 23 έως 25 ως εξής (και παρατίθενται αυτούσια παρακάτω):

“Από τις πρώτες γραμμές της αμέσως πιο κάτω δήλωσης του (Διεθνούς γραφείου αποζημιώσεων IOPC), αποδεικνύεται ότι, ασφαλισμένη ήταν η Ελλάδα και όχι ο πλοιοκτήτης Κουντούρης και ως εκ τούτου, διαχειριστής της κρίσης και  των χρημάτων θα όφειλε να είναι η Ελλάδα, αλλά αντί της Ελλάδας, τα λεφτά σπρώχτηκαν προς τον κ. Σπανόπουλο! Και όχι προς τον εκπρόσωπο της Ελλάδας που ήταν το  ΥΕΝ.

Βάσει των πραγματικών περιστατικών ο υπουργός Κουρουμπλής ήταν αυτός ο οποίος ως καθ’ ύλη υπουργός ΥΕΝ μεσολάβησε στον διευθυντή του (Διεθνούς γραφείου αποζημιώσεων IOPC) και από κοινού αποφάσισαν ότι τα εκατομμύρια (51.000.000 €), θα έπρεπε να έλθουν στα χέρια του κ. Σπανόπουλου, ως εκ του γεγονότος ότι, αν τα εκατομμύρια θα έρχονταν στο ΥΕΝ, τότε θα υπήρχε εξονυχιστικός έλεγχος, προς  που,πως και σε ποιον πήγαν τα 900 εκατομμύρια Ευρώ  και τότε, θα χάλαγε την σούπα σε όλους και δεν θα έπαιρνε κανένας ούτε ένα Ευρώ, μη εξαιρουμένου και του γενικού διευθυντή του (Διεθνούς γραφείου αποζημιώσεων IOPC), ο οποίος ήταν απλός έμμισθος διαχειριστής μόνον και ως εκ τούτου χωρίς την συνδρομή του Κουρουμπλήδεν θα μπορούσε να εκταμιεύσει ούτε ένα ευρώ!

Η εκδούλευση και η συνεισφορά του Γενικού Διευθυντή περιγράφεται ξεκάθαρα στην πιο κάτω παράγραφο η οποία αποτελεί απόσπασμα των δηλώσεών του, περί της γρήγορης για τα δεδομένα ανάληψης ευθυνών εκ μέρους του (Διεθνούς γραφείου αποζημιώσεων IOPC) και της υπερβολικής υποστήριξης εκ μέρους του προς την Ελλάδα, αλλά και την γρήγορη εκταμίευση της προκαταβολής των 51 εκατομμυρίων Ευρώ προς τον κ. Σπανόπουλο, καθώς και τα υπόλοιπα από τα 900 – 51 =  849 εκατομμύρια, τα οποία είχε διαθέσιμα το (Διεθνές γραφείο αποζημιώσεων IOPC), τα οποία όμως θα μπορούσαν να αιτιολογηθούν μόνον με υπογραφές των Κουρουμπλήκαι Σπανόπουλου! To (Διεθνές γραφείο αποζημιώσεων IOPC) αναφέρει :

Α. Το συγκεκριμένο (Διεθνές γραφείο αποζημιώσεων IOPC) ήδη είχε εξαγγείλει μέσω συνέντευξης στην ‘’Ναυτεμπορική’’ ότι έχει προ – εγκριθεί για την Ελλάδα ως προκαταβολή ποσόν 51 εκατομμυρίων,  ενώ το συνολικό ποσό που θα εκταμιευτεί για την Ελλάδα αγγίζει τα 900 εκατομμύρια Ευρώ! Τα 51 εκατομμύρια πληρώθηκαν απ ευθείας στον κ. Σπανόπουλο, ενώ  τα υπόλοιπα 900 – 51 =  849 εκατομμύρια, θα παίρνονταν σταδιακά, υπό την προυπόθεση ότι, ο ένας είχε ανάγκη τον άλλον, δηλαδή ο υπουργός ΥΕΝ Κουρουμπλής είχε ανάγκη το (Διεθνές γραφείο αποζημιώσεων IOPC), διότι είχε στα χέρια του το ζεστό χρήμα. Tα εκατομμύρια αυτά προέρχονταν από εισφορές 141 μελλών κρατών και δεν θα πόναγαν προσωπικά κανέναν εκ των συμμετεχόντων από πλευράς του (Διεθνούς γραφείου αποζημιώσεων IOPC)  καιιδιαίτερα τον γενικό διευθυντή.

Έτσι μόνον ο υπουργός ΥΕΝ Κουρουμπλής αποτελούσε δια της υπογραφής του το ‘’Alter ego’’ του Γενικού Διευθυντή, αφού μόνον αυτός ως εκπρόσωπος της ασφαλισμένης Ελλάδας μπορούσε να είναι ο παραλήπτης των εκατομμυρίων και ως εκ τούτου, μόνον αυτός ως καθ ύλη υπουργός ΥΕΝ θα μπορούσε να υπογράψει υπερτιμολογήσεις όλων των ποσών, και επιπρόσθετα να υπογράψει ότι έγιναν τεράστια έργα τα οποία δεν έγιναν ποτέ, σε συνεννόηση με Σπανόπουλο και Κουντούρη,  προκειμένου να βρεθούν σωστές αιτιολογίες πληρωμής, όχι μόνο για τα δικά τους μερίδια, αλλά θα είχαν την υποχρέωση να βρουν εξ ίσου σωστές αιτιολογήσεις και για το μεγάλο μερίδιο που θα έπαιρνε το ίδιο το (Διεθνές γραφείο αποζημιώσεων IOPC), αφής στιγμής η προσφορά του (Διεθνούς γραφείουαποζημιώσεων IOPC) ήταν ΜΟΝΟΝ να εκταμιεύσει τα εκατομμύρια και να προσδιορίσει το συγκεκριμένο ποσό των 900 εκατομμυρίων! Και στον αντίποδα όλο το υπόλοιπο έργο θα ανήκε στην πλευρά Κουρουμπλή και αντίστοιχα το (Διεθνές γραφείο αποζημιώσεων IOPC) θα έκανε αποδεκτές όλες τις απαιτήσεις της Ελλάδας, μέσω αποδείξεων, αφού οι αποδείξεις θα ήταν όλες «συκέ»!   Από πού αποδεικνύεται ότι, τα 51 εκατομμύρια  τα εισέπραξε ο κ. Σπανόπουλος; Αυτό αποδεικνύεται από τις δηλώσεις του υφυπουργού κ. Σαντορινιού, ο οποίος δήλωσε στον ΣΚΑΙ στην εκπομπή ‘’αταίριαστοι’’ τα εξής:  

«Να πάει και ο κ. Σπανόπουλος στο γραφείο στο Λονδίνο να πληρωθεί  ο άνθρωπος τα λεφτά του τα οποία είναι και πολλά»! Βιαζότανε ο κ. Σαντορινιός!

Έτσι σύμφωνα με τα ανωτέρω ο κ. Σπανόπουλος ήταν ο αποδέκτης των 51 εκατομμυρίων ευρώ ως προκαταβολή σύμφωνα με τον υπουργό ΥΕΝ κ. Κουρουμπλή! Ποιος έπεισε το (Διεθνές γραφείο αποζημιώσεων IOPC) να δοθούν τα χρήματα στον κ. Σπανόπουλο;

Μα φυσικά ο κ. Κουρουμπλής! Και από πού τεκμαίρεται, ότι ο κ. Κουρουμπλής ήταν ο παράγων ο οποίος υπέδειξε τον κ. Σπανόπουλο; Απλά διότι ο κ. Κουρουμπλής ως εκπρόσωπος της ασφαλισμένης Ελλάδας ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος και συνομιλητής με τον γενικό διευθυντή του συγκεκριμένου (Διεθνούς γραφείουαποζημιώσεων IOPC), λόγω της πετρελαιοκηλίδας, η οποία εμπεριεχόταν στην δικαιοδοσία του ΥΕΝ!

Έτσι αντί ο κ. Κουρουμπλής να προτείνει τα χρήματα να απευθύνονται στο ΥΕΝ όπου θα υπήρχε έλεγχος καλής διαχείρισης και πληρωμών, ο υπουργός ΥΕΝ έπεισε το γραφείο (IOPC) το οποίο έσπρωξε από μόνο του πλέον προς τον κ. Σπανόπουλο τα 51 εκατομμύρια, αυτό αναφέρεται και στις δηλώσεις του ταμείου ότι, τα χρήματα μπορούν να δοθούν και σε ιδιώτη! Βάσει των ανωτέρω απαντήθηκε και επεξηγήθηκε η διαπλεκόμενη  σχέση μεταξύ Κουρουμπλή και Σπανόπουλου!

Και γιατί να δεχτεί το Διεθνές γραφείο (IOPC) την πίεση εκ μέρους του υπουργού ΥΕΝ Κουρουμπλή  να δοθούν τα χρήματα στον κ. Σπανόπουλο; Απλά διότι το (Διεθνές γραφείο αποζημιώσεων IOPC)  είχε τους δικούς του λόγους για να συμφωνεί απόλυτα με την γνώμη επί παντός επιστητού με τον υπουργό ΥΕΝ κ. Κουρουμπλή!  Πιο συγκεκριμένα ήξεραν εκ των προτέρων ότι, ήταν όλοι τους μέσα στην ίδια βάρκα και ως εκ τούτου θα είχαν κοινή τύχη, έτσι δεν υπήρχαν περιθώρια για προστριβές μεταξύ τους! Αυτό επιβεβαιώνεται και από τις ανακοινώσεις εκατέρωθεν Κουρουμπλήκαι  (Διεθνούς γραφείου αποζημιώσεων IOPC) που μεταξύ άλλων το (Διεθνές γραφείο αποζημιώσεων IOPC) αναφέρει τα εξής: