Ανάγκη προσλήψεων επικουρικών φαρμακοποιών και προσωπικού στα νοσοκομεία

Ανάγκη προσλήψεων επικουρικών φαρμακοποιών και προσωπικού στα νοσοκομεία

Την άμεση ανάγκη για ενίσχυση των νοσοκομείων με επικουρικούς φαρμακοποιούς και προσωπικό, συζήτησαν μεταξύ άλλων στη συνάντηση που είχαν χθες ο υπουργός Υγείας, Αθανάσιος Δημόπουλος, με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του έθεσαν σημαντικά ζητήματα που άπτονται του φαρμακευτικού κλάδου, όπως είναι η αναγκαιότητα ενεργειών για την ανάπτυξη κλινικής και νοσοκομειακής φαρμακευτικής ειδικότητας, θέμα που ήδη συζητείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αποτελεί Ευρωπαϊκό δεδομένο.

Eπίσης, επισημάνθηκε  η χρησιμότητα της ορθής κατανομής κονδυλίων για εφημερίες λοιπών επιστημόνων πλην ιατρών, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες εφημέρευσης των νοσοκομείων.

Ο υπουργός Υγείας άκουσε με προσοχή τους προβληματισμούς και τα αιτήματα  της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων και όλοι συμφώνησαν πως οι σωστές δράσεις και η αποτελεσματική διαχείριση των δυνατοτήτων του κλάδου θα επιφέρουν  εξοικονόμηση πόρων και ποιοτικότερες παροχές.

Πηγή : isotimos.comΣχόλια