Ανακοίνωση ΥΠΟΙΚ μετά τη «βόμβα» Κομισιόν για «πάγωμα» του ΕΣΠΑ 2014-2020

Ανακοίνωση ΥΠΟΙΚ μετά τη «βόμβα» Κομισιόν για «πάγωμα» του ΕΣΠΑ 2014-2020

Συνεχίζονται απρόσκοπτα, βάσει των εγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, τα προγράμματα ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020, διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομίας, σχολιάζοντας τα περί προληπτικού «παγώματος» των εκταμιεύσεων κοινοτικών κονδυλίων, που αναφέρονται σε εσωτερικό έγγραφο της Κομισιόν.


Διαβάστε επίσης: Το καρτέλ των εργολάβων «απειλεί» το ΕΣΠΑ


Ειδικότερα, το υπουργείο τονίζει ότι:

1. Η έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού βρίσκεται σε εξέλιξη και το πόρισμά της αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα. Αφορά συμβάσεις μεγάλων δημοσίων έργων των προηγούμενων τεσσάρων προγραμματικών περιόδων.

2. Οι ελληνικές αρχές σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρακολουθούν το θέμα και θα προβούν σε όλες τις διορθωτικές κινήσεις που απαιτούνται και προβλέπονται στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς σε σχέση με τις υπό έρευνα συμβάσεις.

3. Ως εκ τούτου, τα προγράμματα ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020 συνεχίζονται απρόσκοπτα βάσει των εγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.
*Διαβάστε  την αποκάλυψη του ereportaz (Υπόθεση Καρτέλ: Θησαυροί στο ημερολόγιο του Στέγγου) για την υπόθεση καρτέλ που αποκαλύπτεται μέσα από τις σελίδες των ημερολογίων του Στέγγου και περιγράφεται με λεπτομερή τρόπο η δράση των καρτέλ στη χώρα μας αλλά και οι στενές σχέσεις, τρίτου τύπου, των κατασκευαστών και επιχειρηματιών με το πολιτικό προσωπικό της μεταπολίτευσης.Σχόλια