Ανακοίνωση Ολάντ: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές

Ανακοίνωση Ολάντ: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές

Ότι αποσύρεται από την διεκδίκηση της 2η θητείας στο Μέγαρο των Ιλισίων και δεν θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2017 ανακοίνωσε λίγο νωρίτερα ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, σε διάγγελμά του.

Χαρακτηριστικά, μιλώντας σε διακαναλική συνέντευξή, ο κ. Ολάντ τόνισε: «Αποσύρομαι από τη διεκδίκηση μία δεύτερης θητείας. Δεν πρόκειται να είμαι εκ νέου υποψήφιος. Αφιερώνω τους τελευταίους μήνες της Προεδρίας μου αποκλειστικά στην υπηρέτηση της γαλλικής Δημοκρατίας. Από το 2012 που ο γαλλικός λαός μου εμπιστεύθηκε τα ινία της χώρας παλεύω με όλες μου τις δυνάμεις για τη χώρα και τους πολίτες. Η απόφασή μου έρχεται σε μία στιγμή όπου τόσο η τρομοκρατία όσο και ο εσωτερικός εξτρεμισμός μας απειλούν. Πιστεύω στη δύναμη και τη δυναμική της δημοκρατίας και εύχομαι οι Γάλλοι πολίτες να αποφασίσουν με γνώμονα μόνο το καλό της χώρας. Ζήτω η Γαλλία».

Σημειώνεται ότι το γεγονός πως ο κ. Ολάντ, η δημοτικότητα του οποίου είναι χαμηλή, δεν θα διεκδικήσει δεύτερη προεδρική θητεία, αφήνει «ανοιχτή την πόρτα» στα στελέχη του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS) που φιλοδοξούν να διεκδικήσουν την προεδρία της Γαλλίας.Σχόλια