Ανακοινώθηκε η κατασκευή γέφυρας που θα ενώνει τη Σαουδική Αραβία με την Αίγυπτο

Ανακοινώθηκε η κατασκευή γέφυρας που θα ενώνει τη Σαουδική Αραβία με την Αίγυπτο

Την κατασκευή γέφυρας πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα που θα ενώνει την Σαουδική Αραβία με την Αίγυπτο ανακοίνωσε ο Βασιλιάς Σάλμαν της Σαουδικής Αραβίας κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο Κάιρο, επισημαίνοντας ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο θα ενισχυθεί σημαντικά το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC.

Η Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες του Περσικού Κόλπου έχουν υποστηρίξει σθεναρά τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, από τη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία, το 2013, καθώς επίσης και την οικονομία της τελευταίας.

Ως εκ τούτου, η Σαουδική Αραβία αντιμετωπίζει την Αίγυπτο ως έναν εξαιρετικά σημαντικό εταίρο στο πλαίσιο των προσπαθειών του Ριάντ για την οικοδόμηση ενός σουνιτικού συνασπισμού κρατών, που θα αποτελεί προπύργιο ενάντια στην αναπτυσσόμενη περιφερειακή επιρροή των σιιτών του Ιράν.

Και ενώ ο βασιλιάς Σάλμαν αναφερόμενος στην κατασκευή της ανωτέρω γέφυρας, έκανε λόγο για «ιστορικό βήμα σύνδεσης των δύο ηπείρων, υπογραμμίζοντας την εμπορική της πτυχή, ο Πρόεδρος Σίσι δήλωσε για το συγκεκριμένο έργο ότι σηματοδοτεί «ένα νέο κεφάλαιο στην πορεία της αραβικής κοινής δράσης».

 Σχόλια