Ανακηρύχθηκε πρωταθλητής του γαλλικού Scrabble χωρίς καν να ξέρει τη γλώσσα!

Ανακηρύχθηκε πρωταθλητής του γαλλικού Scrabble χωρίς καν να ξέρει τη γλώσσα!

Αν και δεν μιλάει… λέξη γαλλικά, ένας Νεοζηλανδός, γνωστός στον «κόσμο» του δημοφιλούς επιτραπέζιου παιχνιδιού Scrabble, κατάφερε να κερδίσει τον γαλλικό διαγωνισμό, κατατροπώνοντας τους 74 αντιπάλους του, αφού αποστήθισε όλες τις λέξεις που περιέχονται στο επίσημο «λεξικό» του παιχνιδιού.

Ο λόγος για τον 50χρονο Νάιτζελ Ρίτσαρντς, που ζει μόνιμα στη Μαλαισία, και ο οποίος ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής της αγγλόφωνης εκδοχής του παιχνιδιού το 2007 και το 2011.

«Πριν από μερικούς μήνες, τον Μάιο, έβαλε στον στόχο του το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του γαλλικού Scrabble που φέτος διεξήχθη στη Λουβέν-Λα-Νεβ, στο Βέλγιο», όπως ανακοίνωσε η γαλλική ομοσπονδία Scrabble.

Ο Ρίτσαρντς είχε στη διάθεσή του εννέα εβδομάδες για να μάθει όλες τις λέξεις (από 2 έως 10 γραμμάτων) που περιλαμβάνονται στο Officiel, το επίσημο λεξικό του παιχνιδιού, διευκρίνισε ο Αντουάν Ρουσό, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ομοσπονδίας.

Τελικά, τη Δευτέρα ο Ρίτσαρντς κέρδισε το γαλλικό πρωτάθλημα Scrabble νικώντας τον Σελίκ Ιλαγκού Ρεκαουέ από την Γκαμπόν, σε μια παρτίδα που διήρκησε τρεις ώρες.

Μετά τη νίκη του ο Ρίτσαρντς καταχειροκροτήθηκε από το κοινό, ωστόσο χρειάστηκε τη βοήθεια… διερμηνέα για να εκφράσει τις ευχαριστίες του.Σχόλια