Ανάληψη ευθύνης από ναζιστική οργάνωση για την επίθεση στη Νοταρά

Ανάληψη ευθύνης από ναζιστική οργάνωση για την επίθεση στη Νοταρά

Υποψίες και προβληματισμούς προκαλεί ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, με μουσική υπόκρουση και με απόψεις κατά των προσφύγων από την πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Μοναχολύκοι Ριζοσπαστικού Αυτόνομου Μαχητικού Εθνικοσοσιαλισμού», που ανέλαβε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο χώρο που μένουν πρόσφυγες στην οδό Νοταρά 26 στα Εξάρχεια.

Η επίθεση είχε γίνει τα ξημερώματα της Τετάρτης 24 Αυγούστου στο κτίριο της Κατάληψης Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26, όπου στεγάζονται πάνω από 130 άνθρωποι και είχαν προκληθεί ζημιές στο εσωτερικό.

Στο βίντεο έχουν «κάρτες» στις οποίες περιγράφουν το σκεπτικό για την επίθεση, έχουν φωτογραφίες από πρόσφυγες και σημειώνουν η επίθεση «στη τρομοκατάληψη (όπως τη χαρακτηρίζουν) λαθρομεταναστών Νοταρά 26 στις 3.30 το πρωί, δεν ήταν 2 άτομα που λένε οι «αντιφασίστες» που πουλάνε παραμύθια στο Indymedia… Όπως θα δείτε στο video δεν σπάσαμε κανένα τζάμι, δεν περιλούσαμε με βενζίνη τίποτα γιατί ο σκοπός μας δεν ήταν να «δολοφονήσουμε» κανέναν από τους τρομοδολοφόνους αυτούς….Ο σκοπός μας ήταν να δώσουμε ένα μήνυμα, ότι ξέρουμε τι είναι εκεί μέσα και ότι αν δεν σταματήσουν να σπέρνουν τρομοκρατία θα θερίσουν ελληνική οργή». Στη συνέχεια δείχνουν πλάνα από την επίθεση που πραγματοποίησαν.

Η ναζιστική οργάνωση απειλεί πως θα επιτεθεί εκ νέου σε αντίστοιχους χώρους, ονοματίζοντάς τους, ενώ στο παραληρηματικό βίντεο γίνονται αναφορές στο ISIS, την οργάνωση Αλ Νούσρα και τους τζιχαντιστές. Ζητάει, ακόμη, οι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα να εργαστούν σε δημόσια έργα και δημόσιους χώρους με συνθήκες δουλείας.

 

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=RSKv_5tS6-o

 

Διαβάστε επίσης:

Νεκρός ο δράστης της επίθεσης σε σχολείο στο ΤέξαςΣχόλια