Ανάληψη ευθύνης για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Φλαμπουράρη

Ανάληψη ευθύνης για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Φλαμπουράρη

Την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, τα ξημερώματα του Σαββάτου στα Εξάρχεια, αναλαμβάνουν άγνωστοι, με ένα κείμενο που δε φέρει υπογραφή συγκεκριμένης οργάνωσης, το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα athens.indymedia.org.

Στο κείμενο αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι: «Το βράδυ της Παρασκευής, και μία μέρα μετά την υπερψήφιση των πρώτων προαπαιτούμενων στη Βουλή για την εξασφάλιση μίας ακόμα δόσης, επισκεφθήκαμε το υπερπολυτελές νεοκλασσικό του Α. Φλαμπουράρη υπουργού επικρατείας (στην πρώτη φορά αριστερά κυβέρνηση της χώρας), στην οδό Βουλγαροκτόνου στα Εξάρχεια, πυρπολώντας την είσοδό του. Μια πράξη συμβολική, αλλά ταυτοχρόνως ουσιαστική. Κι αν ο ίδιος, ο σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα και για πολλούς άτυπος- σκιώδης πρωθυπουργός, μιλά για πράξη τρομοκράτησής του και στοχοποίησή του από ‘’σκοτεινά κέντρα’’ και άλλες γελοιότητες, του απαντάμε πως μια συμβολική ενέργεια δεν είναι τίποτα μπροστά σ’ αυτά για τα οποία ο ίδιος και η κυβέρνηση που συμμετέχει, είναι υπεύθυνοι. Τρομοκράτηση είναι η ισοπέδωση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων (όσων είχαν απομείνει), η απαξίωση της ζωής με την κάλυψη βασικών βιοτικών αναγκών πλέον να είναι εφικτή από ολοένα και μικρότερα κομμάτια του πληθυσμού, οι αυτοκτονίες λόγω χρεών, η καταστολή με αριστερό προσωπείο, η αυξανόμενη ποινικοποίηση των αντιστάσεων και η προάσπιση με όλα τα μέσα του καπιταλισμού και των φιλελεύθερων απαιτήσεων».

Στο τέλος του κειμένου οι δράστες αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων επιθέσεων λέγοντας «πολιτικοί δεν έχετε κανένα λόγο να κοιμάστε ήσυχοι».Σχόλια