«Ανάπηρος» περπάτησε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου

«Ανάπηρος» περπάτησε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου

Μάρτυρες ενός «θαύματος» έγιναν οι παρευρισκόμενοι στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου Κρήτης καθώς μπροστά στα μάτια τους, έναν άνδρα σε αναπηρικό καροτσάκι να περπατά!

Το περιστατικό σημειώθηκε όταν οι αστυνομικοί του αεροδρομίου σταμάτησαν ένα 45χρονο Γερμανό υπήκοο ο οποίος είχε τη φαεινή ιδέα, να παραστήσει τον νοσοκόμο συνοδό ατόμου με κινητικά προβλήματα, σε μία ακόμα απόπειρα διακίνησης παράνομου μετανάστη στο εξωτερικό.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γερμανός προσπάθησε με αυτόν τον τρόπο να περάσει από τον αστυνομικό έλεγχο τον 35χρονο μετανάστη από την Συρία, τον οποίο και οδήγησε στο αεροδρόμιο με αναπηρικό καρότσι.

Ωστόσο η ιδέα δεν έπιασε και οι αστυνομικοί μπλόκαραν το «δίδυμο». Όπως αποκαλύφθηκε από την προανάκριση, ο Γερμανός είχε κλείσει τα εισιτήρια από το Ηράκλειο με προορισμό το Βερολίνο. Οι δύο τους διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχείο της πόλης και λίγο πριν την αναχώρηση της πτήσης, έκαναν την εμφάνιση τους στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου με το αναπηρικό καροτσάκι.

Να σημειώσουμε πως στον 35χρονο από την Συρία είχε δοθεί γνήσια γερμανική ταυτότητα, η οποία όμως άνηκε σε άλλο άτομο και μία αναπηρική κάρτα. Ο 45χρονος είχε μάλιστα πάρει προκαταβολή ενώ με την άφιξη τους στο Βερολίνο, θα εισέπραττε ακόμα 3.000 ευρώ.

Στο μπλόκο των αστυνομικών και ενώ η ιδέα φάνηκε ότι δεν έπιασε ο 35χρονος κατάλαβε πως δεν είχε πλέον νόημα να παραμένει καθηλωμένος στο καρότσι και έτσι ως εκ «θαύματος» άρχισε να περπατάει κανονικά.Σχόλια