Αναστασιάδης: Το χρεοκοπημένο αλλά σπάταλο κράτος έπρεπε να νοικοκυρευτεί

Αναστασιάδης: Το χρεοκοπημένο αλλά σπάταλο κράτος έπρεπε να νοικοκυρευτεί

Συνεχίζονται οι πολιτικές περικοπής δαπανών, νοικοκυρέματος του κράτους, και μείωσης φόρων και εισφορών από την κυπριακή κυβέρνηση που βρίσκεται εδώ και αρκετές εβδομάδες εκτός μνημονίου. Εν αντιθέσει με την ελληνική κυβέρνηση, η Κύπρος ακολούθησε διαφορετική συνταγή.

Σημαντικά, από την 1η Ιανουαρίου του 2017 τερματίζεται η έκτακτη εισφορά 10% στο μισθολόγιο του δημοσίου και ημικρατικού τομέα, η οποία επιβλήθηκε το 2011 λόγω της οικονομικής κρίσης, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας από το βήμα του 53ου Ετήσιου Συνεδρίου της Παγκύπριας Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΑΣΥΔΥ),

Όσον αφορά τη μεταρρύθμιση του κρατικού μισθολογίου ο πρόεδρος της Κύπρου εξήγησε ότι στόχος του σχετικού νομοσχεδίου είναι ο μισθός να προσαρμόζεται ανάλογα με την οικονομική ανάπτυξη, ενώ επανέλαβε ότι στόχος κυβέρνησης και ΠΑΣΥΔΥ είναι η κατάργηση του πελατειακού κράτους.

Επίσης, διαβεβαίωσε τους κρατικούς υπαλλήλους ότι δεν θα χρειάζονται κομματική ταυτότητα ή παρέμβαση κρατικών αξιωματούχων για την ανέλιξή τους στο Δημόσιο.

Πηγή: skai.grΣχόλια