Αναστάτωση στο αεροδρόμιο της Γενεύης μετά από… πλάκα για τοποθέτηση βόμβας

Αναστάτωση στο αεροδρόμιο της Γενεύης μετά από… πλάκα για τοποθέτηση βόμβας

Στην εκκένωση ενός επιβατικού αεροσκάφους της εταιρείας Aeroflot στο αεροδρόμιο της Γενεύης προχώρησαν οι ελβετικές αρχές, ενώ ένας άνδρας συνελήφθη αφού υποστήριξε… για πλάκα ότι έχει τοποθετηθεί ένας εκρηκτικός μηχανισμός εντός του αεροπλάνου, έκανε γνωστό το γραφείο του εισαγγελέα της Γενεύης σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο άνδρας προειδοποίησε ενώ βρισκόταν στα εκδοτήρια των εισιτηρίων λίγο πριν τις 13:00 το μεσημέρι τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδας) ότι υπήρχε μια βόμβα σε ένα αεροσκάφος στο αεροδρόμιο.

«Στο αεροσκάφος, που είχε ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία απογείωσης από τον διάδρομο προσγείωσης απογείωσης, δόθηκε εντολή να επιστρέψει στην θέση του. Οι επιβάτες απομακρύνθηκαν, κανείς δεν τραυματίστηκε», προστίθεται.

Σε ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας Aeroflot επισημάνθηκε ότι πρόκειται για ένα δικό της αεροσκάφος που επρόκειτο να εκτελέσει την πτήση 2381 προς τη Μόσχα και οι επιβάτες θα ταξιδέψουν στον προορισμό τους με άλλες πτήσεις.

Ένας εκπρόσωπος Τύπου του εισαγγελέα της Γενεύης έκανε γνωστό επιπλέον ότι ο άνδρας που συνελήφθη είναι ένας Ρώσος υπήκοος, προσθέτοντας ότι 115 άνθρωποι επέβαιναν στο αεροπλάνο.

Ο άνδρας κατόπιν ομολόγησε ότι προκάλεσε έναν εσφαλμένο συναγερμό, υποστηρίζοντας ότι αστειευόταν, πρόσθεσε το γραφείο του εισαγγελέα σε μια δεύτερη ανακοίνωση.Σχόλια