Αναστέλλονται οι εργασίες στο Πάρκο Τρίτση

Αναστέλλονται οι εργασίες στο Πάρκο Τρίτση

Άκυρα τα σχέδια της κυβέρνησης για δημιουργία hot spot στο Πάρκο Τρίτση ένα εικοσιτετράωρο μόλις είχαν ξεκινήσει τα έργα με τον στρατό που είχε αναλάβει να προετοιμάσει το χώρο για να μετατραπεί σε κέντρο υποδοχής και φιλοξενίας να αποσύρει τις υποδομές που είχε εγκαταστήσει, να καθαρίζει το χώρο και αποχωρεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit.gr οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση αυτή ήταν το έδαφος της περιοχής στο οποίο θα στήνονταν οι σκηνές, το οποίο είναι σαθρό και θα στοίχισε 250.000€ για 400 θέσεις.

Την ίδια ώρα, αρκετά ερωτηματικά δημιουργεί η μη οργανωτική στάση των ιθυνόντων καθότι δεν έγινε η απαραίτητη έρευνα πριν την έναρξη των εργασιών στο πάρκο που θα αποτελούσε το τέταρτο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην Αττική μετά από εκείνα στο Σχιστό, το Ελληνικό και τον Ελαιώνα.

Επιπλέον, καθόλα ύποπτη φέρεται να είναι και η στάση του δημάρχου της περιοχής, Νίκου Ζενέτου ο οποίος  σε δήλωση του νωρίς το πρωί δήλωσε :«Πληροφορηθήκαμε από το στρατό ότι αναστέλλονται οι εργασίες. Δεν είχα καμία ενημέρωση από την κυβέρνηση» σημειώνοντας πως ο δήμος είχε τοποθετήσει χώρους υγιεινής. «Επειδή ο χώρος δεν επελέγη με υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά με υπόδειξη κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο δήμαρχος Ιλίου.

 Σχόλια