Αναταράξεις: Επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου – Οι συνιστώσες της Κεντροαριστεράς

Αναταράξεις: Επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου – Οι συνιστώσες της Κεντροαριστεράς

Δεδομένη την επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ, θεωρούν πολλά στελέχη στην Κεντροαριστερά, καθώς ακόμα και από χθες που ανακοινώθηκε η σημερινή συνάντηση Παπανδρέου – Γεννηματά το μόνο σενάριο που ακούγεται είναι η επικύρωση της συνεργασίας τους. 

Οι συνιστώσες της Κεντροαριστεράς

Σύμφωνα με πληροφορίες εδώ και μέρες ο Γιώργος Παπανδρέου έχει συμφωνήσει την επάνοδό του στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, όχι ως πρόσωπο αλλά ως κόμμα.

Δηλαδή, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών που είναι το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου να έχει αυτόνομο ρόλο εντός της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.  Βέβαια, άγνωστο παραμένει ακόμα αν η επιστροφή του κ. Παπανδρέου εν όψει και του ιδρυτικού συνεδρίου θα σημαίνει και την επιθυμία του να διεκδικήσει τον χώρο με μία εκλογή από τη βάση.

Ουσιαστικά η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα έχει εντός της τέσσερα πολιτικά σχήματα: το ΠΑΣΟΚ, την ΔΗΜΑΡ, το ΚΙΔΗΣΟ, τις κινήσεις Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία. Ενώ, τις τελευταίες μέρες ακούγεται πολύ έντονα και η ένταξη των «Μεταρρυθμιστών» του Σπύρου Λυκούδη στη ΔΗΣΥ.

Κεφάλαιο Βενιζέλος 

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα – αν όχι το μεγαλύτερο – είναι το τι θα κάνει ο Βαγγέλης Βενιζέλος εφόσον ο Γιώργος Παπανδρέου επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ. Σε παλαιότερη συνέντευξή του ο κ. Βενιζέλος είχε πει για ενδεχόμενη επιστροφή του πρώην Πρωθυπουργού πως «υπάρχουν ζητήματα αξιοπρέπειας, ήθους και ιστορικής συνείδησης, τα οποία για εμένα προτάσσονται».


Σχόλια