Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από την επιστολή τούρκου Ιατροδικαστή για την ανθρωποσφαγή στην Άγκυρα

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από την επιστολή τούρκου Ιατροδικαστή για την ανθρωποσφαγή στην Άγκυρα

Το πραγματικό μέγεθος της φρίκης που ξεπερνά κατά πολύ αυτά που συνήθως δεν φτάνουν ποτέ στον Τύπο, ξεδιπλώνει με επιστολή του στον Τύπο και υπό τον τίτλο «Η ανείπωτη ανατομία μιας έκρηξης», ο γνωστός τούρκος Ιατροδικαστής Dr. Joseph Erdem.

Στις λίγες σειρές της γραπτής του παρέμβασης ο Erdem περιγράφει λεπτομερώς το τι ακριβώς συμβαίνει κατά τη διάρκεια ενός τέτοιου γεγονότος, αναφέροντας παραμέτρους και καταστάσεις που καταδεικνύουν πως, παρότι η τραγωδία σηματοδοτείται από τον αριθμό των νεκρών, εν τούτοις εκτείνεται πολύ πέρα από αυτούς, και σε πεδία τα οποία δεν θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί.

«Η ΑΝΕΙΠΩΤΗ ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΜΙΑΣ ΕΚΡΗΞΗΣ»

11 Οκτωβρίου 2015

«Με την έκρηξη της πηγής δεν σκοτώνονται απλά οι άνθρωποι. Χέρια και πόδια κόβονται, μάτια τυφλώνονται, χάνεται η ακοή, χρόνια ή προσωρινή απώλεια μνήμης και τραύματα. Ακόμη μία έκρηξη ΤΝΤ (το υλικό που βρέθηκε στο χώρο της έκρηξης), μπορεί να προκαλέσει σε μια απόσταση 350-400 μέτρων τον θάνατο πτηνών από έκρηξη των εσωτερικών τους οργάνων.

hqdefaultΗ ίδια έκρηξη, σε μια απόσταση 100-200 μέτρων θα προκαλέσει τα ίδια αποτελέσματα σε σκυλιά και γάτες. Σκέψου πόσοι άνθρωποι στην περιοχή αυτή θα ζήσουν ένα κρύο χειμώνα γιατί δεν θα έχουν λεφτά να πάρουν καινούρια τζάμια στα σπίτια τους. Τα αποτελέσματα τς πρώτης έκρηξης ήρθανε με την ταχύτητα του ήχου της.

Μετρώντας την απόσταση από την έκρηξη, πρώτα πνεύμονες, σπλήνα, έντερα, ευσταχιανής σάλπιγγας και όργανα που είναι ευαίσθητα στην πίεση είναι αυτά που θα κομματιαστούν πρώτα. Και μετά μια φωτιά 3000 βαθμών κελσίου θα σας ψήσει.

Στη συνέχεια μετά κομμάτια που θα πεταχτούν θα σας τραυματίσουν. Όλα αυτά στο μισό του δευτερολέπτου. Μετά από μια τρομοκρατική επίθεση, πάντα αναφέρονται σε ένα αριθμό νεκρών που ξεπερνάει τον πραγματικό. Παραβλέπονται όμως οι αληθινές επιπτώσεις που μπορούμε να δούμε στους τραυματίες. Αυτοί που έπεσαν τραυματίες δίπλα στους νεκρούς, αυτοί που επιβίωσανε το περιστατικό… βλέποντας σε αυτή τη λαϊκή του πόνου τα κομματιασμένα σώματα των ανθρώπων…τα τραύματα που θα βιώσουν, το σακάτεμα που θα κουβαλάνε μια ζωή στην ψυχή τους.. κανείς δεν μιλάει γι’αυτούς. Καλά για τα υπόλοιπα ζωντανά που θα χαθούν δεν θα μιλήσει κανένας ούτως ή άλλως.

Κι όμως στην πραγματικότητα αυτής της έκρηξης υπάρχουνε κι αυτά. Ποιος νοιάζεται για το κορίτσι που 15 χρονών έχασε το χέρι του.Πόσα πουλιά πεθάνανε; Όταν στο νεκροτομείο ράβαμε τα κομμάτια των κομματιασμένων νεκρών παιδιών, κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι νιώσαμε…Στην τηλεόραση μιλάνε μόνο για τον αριθμό των νεκρών και τραυματιών, που κι αυτό ακόμη είναι ένα ψέμα. Κοιτάχτε αυτά που δεν σας διηγούνται.Η βόμβα κρύβεται σε αυτές τις λεπτομέρειες

Dr. Joseph Erdem, Ιατροδικαστής»Σχόλια