Ανατροπή: Στα χέρια της αστυνομίας «Ληστής με τα μαύρα» και όχι «ληστής του Διστόμου»

Ανατροπή: Στα χέρια της αστυνομίας «Ληστής με τα μαύρα» και όχι «ληστής του Διστόμου»

Ο επικηρυγμένος ληστής Γρηγόρης Τσιρώνης -και όχι ο Γιώργος Πετρακάκος, όπως είχε μεταδοθεί αρχικά, είναι τελικά ο δεύτερος, μαζί με τον Σπύρο Χριστοδούλου, συλληφθείς του Βόλου, κατά τη χθεσινή μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής με τη συνδρομή των ΕΚΑΜ. Στη διάρκεια της συντονισμένης επιχείρησης νεκρός έπεσε ο καταζητούμενος Σπύρος Δραβίλας που, όπως ισχυρίζονται οι συλληφθέντες, αυτοκτόνησε.

Τι ανακοίνωσε η αστυνομία

590_07d199c470d3ddeaa5497f9a5602e944

Όπως ανακοίνωσε επίσημα στην ενημέρωσή της προς τους δημοσιογράφους η ΕΛ.ΑΣ, η αντιτρομοκρατική βρήκε 3 καλάσνικοφ και 4 πιστόλια στο σπίτι όπου είχαν νοικιάσει πριν από οκτώ μήνες, οι ληστές του Διστόμου.

Η σύλληψη «έκπληξη»

newego_LARGE_t_1101_54512901_type12713

Συλληφθέντες είναι ο Σπύρος Χριστοδούλου, 45 ετών και ο Γρηγόρης Τσιρώνης, 37 ετών.  Ο Γρηγόρης Τσιρώνης αποτελεί την «έκπληξη» της υπόθεσης καθώς καταζητείται χρόνια από την ΕΛ.ΑΣ ως ένας από τους ληστές με τα «μαύρα» και είχε επικηρυχθεί μαζί με τους αδελφούς Μάριο και Σίμο Σεϊσίδη λίγο μετά την επίθεση με καλάσνικοφ εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος Αγίας Παρασκευής, για την οποία θεωρήθηκαν ύποπτοι με το ποσό των 600.000 ευρώ ο καθένας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, κατά την επιχείρηση της αστυνομίας στην Αγχίαλο Βόλου, πριν από την επέμβαση των αστυνομικών ακούστηκαν δύο πυροβολισμοί μέσα από το σπίτι και όταν αργότερα παραδόθηκαν οι δύο καταζητούμενοι, ισχυρίστηκαν ότι ο σύντροφός τους αυτοκτόνησε για να μη συλληφθεί. Ο Γρ. Τσιρώνης δήλωσε αρχικά ότι είναι ο Σπύρος Δραβίλας, με αποτέλεσμα να υπάρξει σύγχυση σε ό,τι αφορά την ταυτότητα του νεκρού, που αρχικά εξετάστηκε να πρόκειται για έναν ακόμα καταζητούμενο της συμμορίας των ληστών του Διστόμου, τον Γιώργο Πετρακάκο. Από την εξέταση των δακτυλικών αποτυπωμάτων όμως ξεκαθαρίστηκε η υπόθεση.

Οι Τσιρώνης και Χριστοδούλου μεταφέρθηκαν χθες στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής και σήμερα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

2303351

 Σχόλια