Στ. Κοντονής: Aποφάσισε την διακοπή του Κυπέλλου Ελλάδας – Διαβάστε την ανακοίνωση

Στ. Κοντονής: Aποφάσισε την διακοπή του Κυπέλλου Ελλάδας – Διαβάστε την ανακοίνωση

Αφού πέρασε από… 1000 κύματα αποφασίστηκε οριστικά η αναβολή του αγώνα της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο! Ο ημιτελικός του ΟΑΚΑ ήταν προγραμματισμένος για τις 19.30 το βράδυ, αλλά με απόφαση του Σταύρου Κοντονή δεν πρόκειται να διεξαχθεί!

Μάλιστα από την μεριά της η ΠΑΕ ΑΕΚ, ενημέρωσε τους φιλάθλους για την τροπή που πήρε ο προγραμματισμένος αγώνα της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο με μία σύντομη ανακοίνωση της:  «Η ΠΑΕ ΑΕΚ ενημερώνει τους φιλάθλους για τη μη διεξαγωγή του αγώνα Κυπέλλου ΑΕΚ-Ατρόμητου, κατόπιν σχετικής απόφασης του Υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή».

Διακοπή του Κυπέλλου Ελλάδας

Μετά την οριστική αναβολή του σημερινού ημιτελικού ΑΕΚ – Ατρόμητος, η κυβέρνηση και ο Σταύρος Κοντονής αποφάσισαν την οριστική διακοπή του Κυπέλλου Ελλάδος!

Κάτι που σημαίνει ότι δεν θα διεξαχθούν τα διπλά παιχνίδια της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο και η ρεβάνς του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, καθώς και ο τελικός του θεσμού στις 23 Απριλίου.

Ολα αυτά μετά τα χθεσινά όργια και τα επεισόδια που έγιναν στην Τούμπα με τους εξοργισμένους ανθρώπους και οπαδούς του ΠΑΟΚ για την διαιτησία του Παππά στον ημιτελικό με τον ΟΣΦΠ.

«Η ανακοίνωση:

1. Η καταδίκη της βίας και των αγριοτήτων στους αγωνιστικούς χώρους γίνεται από την κυβέρνηση χωρίς αιρέσεις, αστερίσκους και προϋποθέσεις. Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση λειτουργεί υπονομευτικά στις προσπάθειες που καταβάλλονται να παταχθούν τα αντικοινωνικά φαινόμενα και στην ουσία τα υποθάλπει και τα νομιμοποιεί.

2. Είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι ο ίδιος διαιτητής ο οποίος εφάρμοσε αυστηρά τον κανονισμό της Ε.Π.Ο. (και όχι νόμο όπως ορισμένοι αναφέρουν) τον Νοέμβριο για τα ίδια και χειρότερα γεγονότα αποπειράθηκε τρεις φορές κατά παράβαση των ίδιων κανονισμών, να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το χθεσινό αγώνα.

3. Επίσης εύλογα είναι τα ερωτηματικά που συνεχώς προκαλούνται στην κοινή γνώμη, ως προς τα κριτήρια ορισμού διαιτητών από την Κ.Ε.Δ. σε κρίσιμους αγώνες, όταν κατά τεκμήριο, ικανότεροι διαιτητές ορίζονται να διαιτητεύσουν λιγότερο κρίσιμους αγώνες. Οι διοικήσεις της Ε.Π.Ο. και της Κ.Ε.Δ. οφείλουν να δώσουν ουσιαστικές απαντήσεις και να μην παριστάνουν τους θιγόμενους.

4.Είναι ανάγκη στη σημερινή κατάσταση όλοι οι παράγοντες των ομάδων να αντιληφθούν ότι εμπρηστικές δηλώσεις, μετάθεση ευθυνών πάντα σε άλλους για όσα συμβαίνουν και δικαιολόγηση των εκτρόπων, δημιουργούν περιβάλλον καταστροφής, διάλυσης και ανυποληψίας του ποδοσφαίρου.

5.Αποδεικνύεται από τα πράγματα ότι η Ε.Π.Ο. δεν είναι ικανή να παρέμβει με γενναίες λύσεις στις διαχρονικές παθογένειες που η ίδια με τις πρακτικές της δημιούργησε. Η ανισονομία, η αναξιοπιστία και η εσωστρέφεια έχουν ως αποτέλεσμα την εκτεταμένη βία στους αγωνιστικούς χώρους και συνιστούν τη βασική αιτία της σημερινής εξέλιξης.

6.Υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και κυρίως της έντονης καχυποψίας και αμφισβήτησης που οδηγούν στην αναξιοπιστία, σε βαρβαρότητες στους αγωνιστικούς χώρους και τη διασάλευση της κοινωνικής ειρήνης και της έννομης τάξης, αποφασίστηκε η οριστική διακοπή κάθε διαδικασίας και αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο όπως προβλέπεται στο Νόμο και αφού τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες.

7.Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Όσοι δε, δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψη όσα με συνέπεια και μεθοδικότητα πράττει, να γνωρίζουν ότι δεν θα διστάσει να προχωρήσει άμεσα σε περαιτέρω αποφάσεις.

Η απόφαση έχει αναρτηθεί στο Διαύγεια με Α.Δ.Α. ΩΝΒΧ4653Π4-Μ71».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής και άλλοι φορείς μαζί με τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού, αποφάσισαν την αναβολή του πρώτου ημιτελικού κυπέλλου Ελλάδας, που είχε προγραμματιστεί για απόψε (19.30) στο ΟΑΚΑ, ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Ατρόμητο. Αβέβαιο μοιάζει το μέλλον για το ελληνικό ποδόσφαιρο αφού ο κ. Κοντονής δεν έχει ακόμα λάβει αποφάσεις για την πορεία των εξελίξεων.

Νωρίτερα ο υφυπουργός Αθλητισμού, ζήτησε με επιστολή του από την ΕΠΟ και τη Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας ώστε να γνωμοδοτήσουν επί του θέματος, ύστερα από τα θλιβερά γεγονότα που σημειώθηκαν στην Τούμπα.

Αναμένεται και η αντίδραση της ΕΠΟ και της ΔΕΑΒ, η οποία δεν είναι δεσμευτική καθώς νομικά, η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να αποφασίσει να παρέμβει για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό.

Προς το παρόν οι ΠΑΕ ΑΕΚ και Ατρόμητος δεν έχουν λάβει επίσημη ενημέρωση για τον σημερινό αγώνα.

Να σημειωθεί ότι  η απόφαση για τον σημερινό αγώνα Κυπέλλου δεν αποτελεί αντίστοιχη στάση γενικότερα και για το πρωτάθλημα της Super League.

 Σχόλια