Αναβλήθηκε συναυλία των U2 λόγω ενόπλου που κατάφερε να εισχωρήσει στο πλήθος

Αναβλήθηκε συναυλία των U2 λόγω ενόπλου που κατάφερε να εισχωρήσει στο πλήθος

Ακυρώθηκε η συναυλία που θα έδιναν χθες το βράδυ οι U2 στην αίθουσα Globe Arena της Στοκχόλμης, καθώς υπήρχαν υποψίες ότι μεταξύ του πλήθους βρισκόταν και ένας ένοπλος άνδρας, σύμφωνα με την αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες.

Αναλυτικότερα, λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας, στις 20:15 τοπική ώρα (21:15 ώρα Ελλάδος), η ασφάλεια απομάκρυνε τον κόσμο από την Globe Arena, το μεγαλύτερο κυκλικό κτήριο στον κόσμο, και χιλιάδες θαυμαστές του διάσημου ιρλανδικού συγκροτήματος αναγκάστηκαν να περιμένουν για ώρες προτού μάθουν τι θα γίνει τελικά.

Αρχικά, η εταιρεία που διοργανώνει την παγκόσμια περιοδεία των U2, Live Nation, αναφέρθηκε σε ένα τεχνικό πρόβλημα, ωστόσο η αστυνομία ανακοίνωσε αργότερα ότι ξεκίνησε έρευνα για «παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Aftonbladet, το προσωπικό της ασφάλειας επέτρεψε να περάσει μέσα στην αίθουσα ένας άνδρας που ήταν οπλισμένος με ένα πιστόλι και δήλωνε ότι είναι αστυνομικός. «Ξέχασα να το αφήσω στη δουλειά», είπε για το όπλο του.

Όταν ειδοποιήθηκαν, οι διοργανωτές και η αστυνομία αποφάσισαν να απομακρύνουν τον κόσμο από την αίθουσα για να «πραγματοποιήσουν μια έρευνα», σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας. Σημειώνεται ότι ο ύποπτος δεν είχε εντοπιστεί μέχρι σήμερα το πρωί.

Τελικά, οι θεατές αφού έκαναν υπομονή ως τις 23:00 τοπική ώρα, ενημερώθηκαν ότι η συναυλία για την οποία κάποιοι είχαν έρθει από τη Νορβηγία, ακόμη και από τη Γαλλία, δε θα γινόταν τελικά.

Από την πλευρά τους οι U2, στην ιστοσελίδα τους εξέφρασαν τη λύπη τους «για ένα πρόβλημα στην ασφάλεια». Η συναυλία ακυρώθηκε και μετατέθηκε για αύριο, Τρίτη, το βράδυ.

Σχόλια